Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyonu 11. Dönem Toplantısı kapsamında Türkiye'de bulunan Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov ile birlikte Türkiye-Kırgızistan İş Forumu’na katıldı.

Yılmaz, Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyonu 11. Dönem Toplantısı kapsamında 62 maddelik Eylem Planı’nı Caparov ile birlikte imzalayarak, iş insanlarının ticaret, yatırım ve üretim faaliyetlerini kolaylaştıracak adımları Eylem Planı’nda da kayıt altına almış olacaklarını ifade etti.

Kırgızistan ile bir milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini 2022’de aşıldığını belirten Yılmaz, 2023 yılında ise Kırgızistan’a ihracatının yüzde 42 oranında artarak 1,3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Yılmaz, ticaret hacminin ise 1,6 milyar dolara çıkarıldığını ifade etti.

Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Bu yıl 2 milyar dolar ticaret hacmi erişilebilir durumdadır. Orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşmayı umuyor, Türk ve Kırgız iş insanlarımızın karşılıklı atacakları cesur adımlarla bu rekorları çok daha yukarılara taşımayı arzuluyoruz. Ülkelerimizin potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak, sürdürülebilir bir ekonomik büyüme içinde iş birliğimizi artırmak ve iş çevrelerimizi küresel rekabetin zirvesine taşımak için birlikte çalışmaya kararlıyız. İş dünyamızın farklı sektörlerinden değerli temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen bu forumun, ülkelerimiz ve iş insanlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyor, forumun başarılı bir şekilde sürdürülmesinde katkı sağlayan DEİK, TOBB ve Kırgız Ticaret ve Sanayi Odası’na şükranlarımı sunuyorum.''
 

Hibya Haber Ajansı