Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu,  4-11 yaş grubundaki çocuklar için yarıyıl tatilinde eğlendirirken öğreten, birbirinden farklı etkinliklerden oluşan yoğun bir program gerçekleştirdi. 

Yarıyıl tatilini kapsayan 20 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasındaki programın ilk atölyesi olan Masallarla Arkeoloji Atölyesinde, masallarla birlikte geçmişin izini sürüp geçmiş dönemlere bir yolculuğa çıkıldı. O dönemde çocukların neler yaptığı, hangi oyuncaklarla oynadıkları incelenip, dönemin izlerini seramik oyuncaklar yapıldı.

Farklı içeriklere sahip Yaratıcı Okuma Atölyelerinde etkili kitap okumanın yolları keşfedildi. Yaratıcı Yazma Atölyelerinde eğlenceli ve yaratıcı yazma yöntemleri deneyimlendi.

Bir akarsuyun hikayesinin dinlenildiği ve tüm canlılara yaşam kaynağı olan suyun kendi yaşam haklarının soruşturulduğu “Porsuk’ta Ayak İzim” adlı Ekoloji-P4C Atölyesinde şehrimizin doğal mirası olan Porsuk'un hakları konuşulup su ayak izi çıkarıldı.

Masallar aracılığı ile sağlıklı beslenme, besinlerin özellikleri, sürdürülebilirliği ve basit yiyecek hazırlama yöntemleri konusunda farkındalığın amaçlandığı Masal Mutfağı Atölyesinde ise görme duyumuz ile besinler arasındaki ilişkiyi gözlemlendi.

Hibya Haber Ajansı