Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Köprüsünün yanında bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nın restorasyonunu yaparak tarihi eseri yeniden ihya ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Meram’la ilgili çok büyük hayalleri olduğunu kaydeden Başkan Kavuş, “Meram eski günleri gibi falan demeyeceğim, eski günlerinden çok daha ötesine geçecek. Vatandaşlarımızın kullanacağı alanların belki 4 veya 5 katına çıkarıldığı bir alan haline gelmiş olacak.” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da önemli bir işin temelini attıklarını ve yapılan bu çalışmaların hepsinin Konya’ya hizmet olarak yansıdığını belirterek konuşmasına başladı.

Tarihi hamamın 600 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından yapıldığını paylaşan Başkan Altay, “Hepimizin ‘Meram Hamamı’ diye bildiğimiz bu alanda restorasyonu yapmak bizlere nasip oldu. Bu bölge hepimizin çocukluğunun geçtiği, Konya’ya gelenlerin en çok ziyaret ettiği alanlardan birisi. Burada da aynı Darü’l Mülk Projesi’nde olduğu gibi zihnimizdeki resmin büyük parçasını ortaya koymak adına yap-bozun parçalarını tek tek yerleştiriyoruz.” açıklamasını yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, zaman içinde deforme olan, 652 metrekarelik alana sahip olan ve toplam 16 mekandan oluşan bu tarihi yapıyı yeniden restore ederek Oyuncak Müzesi olarak projelendirdi.

Hibya Haber Ajansı