Öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak, çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırmak, spor kültürü oluşturmak ve yetenekli sporcuları keşfederek üst düzey sporcular yetiştirmek için düzenlenen 2’nci Gazi Oyunları, 16 spor tesisinde, 20 branşta toplamda 118 kategoride yapıldı.

İlki Gaziantepli iş insanı, spor yöneticisi ve Galatasaray Spor Kulübü’nün 37’nci başkanı Mustafa Cengiz’in anısına yapılan Gazi oyunlarının 2’ncisi Gaziantepli iş insanı Sani Konukoğlu anısına düzenlendi. Yine kaldığı yerden devam edecek Gazi oyunlarının 3’üncüsünün ise iş insanı Mehmet Erdemoğlu’nun anısına yapılacağı açıklandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada sporun büyük anlam ve önemi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Spor şehri Gaziantep için, Gaziantep Modeli ile çalışıyoruz. Bu model birlikte iş yapma modelidir. Gazi Oyunları’nın birincisini Mustafa Cengiz anısına yapmıştık. İkincisini Sani Konukoğlu anısına yaptık. Spor bizim için çok önemli. Spor özgüven kazandırıyor. Ailenizin, arkadaşlarınızın size bakışı değişiyor. Sporda başarı önemlidir ancak bunu devam ettirebilmek, sürüdürülebilir kılmak daha önemlidir. Bir defa olmaz. Gaziantep’te birçok spor branşında eğitimler veriliyor.”

Hibya Haber Ajansı