Gemlik’in Kurşunlu sahilini düzenleme çalışmalarıyla bir kordona dönüştüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gemlik merkezdeki Zeytin Dalı Meydanı’nın devamındaki kıyı bandında düzenleme çalışmalarının startını verdi.

Çalışma ile bundan sonraki yağışlarda deniz taşkını ve fırtınanın tekrar olumsuzluklara neden olmaması için topuk duvarı ve yürüyüş yolu yükseltme işlemleri yapılacak. Toplam 700 metre uzunluk ve 26 bin metrekare genişliğindeki alanda yürüyüş ve bisiklet yolu kaplamaları ve yeşil alan düzenlemeleri yapılacak.

Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın da katıldığı temel atma töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, temelini attıkları çalışmanın, Bursa sahillerinde eş zamanlı başlayan 4 etaplı projenin bir ayağı olduğunu söylerek, “Geçtiğimiz Ekim ayında hizmete açtıkları Gemlik Kurşunlu Kordonu’nun devamı, Mudanya Güzelyalı ve Tirilye’de de toplam 250 milyona mal olacak sahil düzenleme çalışmalarını eş zamanlı sürdürülecek. Gemlik sahilini deniz taşkınlarından, fırtınadan koruyacak çalışmaları başlatıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından sahil düzenleme çalışmasının temeli atılırken, Başkan Aktaş ve beraberindekiler, vatandaşlarla sohbet etti.

Hibya Haber Ajansı