Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Ilgın’ın ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ilgın’a gelirken prestij caddemizle yolculuğumuza başladık. İhale bedeli 250 milyon civarında ama fiyat artışlarıyla beraber 350 milyon lirayı bulacak bir yatırımın temelini atıyoruz. İnşallah Ilgınımıza, şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” açıklamasında bulundu.

Başkan Altay, Ilgın Atık Su Arıtma Tesisi’nde de hummalı bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, “Yaklaşık 300 milyon lira bedelle Ilgın Atık Su Arıtma Tesisi’mizi de yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Böylece sadece Ilgın’da şu anda devam eden 650 milyon liralık bir yatırım gerçekleşmiş oldu. Özellikle ilçelerimizin sosyal hayatının gelişmesi, altyapılarının tamamlanması adına Büyükşehir’in bu gücüne ihtiyaç vardı” ifadelerini kullandı.

“Ilgın’a 1.5 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik”

Yapılan  yatırımlardan da bahseden Başkan Altay, “Merkezi Hükümet, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi el ele verdiğimizde güncel bedelle sadece 2018’den itibaren 1,5 milyar liranın üzerinde burada yatırım gerçekleştirdik. Mahalle yolları, hayvan pazarı, altyapı çalışmaları, sosyal destekler, Bilgehaneler ve bugün burada devam eden yatırımlarımızla beraber Ilgın’ın dönüşümüne önemli bir katkı sunuyoruz. Bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı