Balıkesir büyükşehir ve ilçe belediyelerinde İYİ Parti’nin göstermiş olduğu adaylar tanıtıldı:

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez, Manyas Belediye Başkan Adayı Gülay Kurt, Gönen Belediye Başkan Adayı Fedai Coşkun, Erdek Belediye Başkan Adayı  Arif Demir, Marmara Belediye Başkan Adayı Ceyhun Targın, İvrindi Belediye Başkan Adayı Önder Lapanta, Karesi Belediye Başkan Adayı Mustafa Lemi Aytekin, Havran Belediye Başkan Adayı Murat Hançer, Edremit Belediye Başkan Adayı Hakan Eroğlu, Savaştepe Belediye Başkan Adayı Osman Özgür Alaca, Gömeç Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Pehlivan, Burhaniye Belediye Başkan Adayı Uğur Çetin oldu.

Ayrıca, 2019 Yerel Seçimlerinde göreve seçilen İYİ Partili Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney yeniden görev yaptığı ilçesinde aday olarak gösterildi.

Meral Akşener, Aday Tanıtım Toplantısı’nda yapmış olduğu konuşmasında, İYİ Parti’nin pek çok siyasiler tarafından eleştirildiği zor bir dönemde Turhan Çömez’in partiye katıldığını anlatarak, “Turhan Çömez’i çok eski tanıyorum ben. Milletvekili olmazdan evvel, doktorluğu döneminden tanıyorum. Çırpına çırpına hasta iyileştirdi, paranın peşinde koşmadı. Sonra siyasete girdi, o siyaset yaptığı dönemde de Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne karşı devletimizin kurumlarıyla el birliği yaptı. Bu ülkenin refahı, esenliği, başka Alilerin şehit olmaması için başka Zeyneplerin, başka Ayşelerin acı çekmemesi için, anaların acı çekmemesi için devletimizin kurumlarının işaret ettiği noktalarda çalıştı ben şahidim. Sonra bir ters rüzgar esti, bir baktık düşman olmuş. Bir baktık düşman kuvvet olmuş. Yılmadı mücadeleden ama bu ülkeyi de satmadı, gidip şikayette bulunmadı. Ve sonuçta onun iradesi onun direnci netice itibariyle Türkiye’ye başı dik, alnı açık, hırsızlık yapmadan, çalmadan, çaldırmadan bir siyasi dönem geçirdiği tescillenerek; oculukla, buculukla alakası olmadığı tescillenerek… Ergenekon’dan yargılandı, ordunun yargılandığı dönemde Ergenekon'dan yargılandı. Ve sonuç itibariyle vatanını seven bir insan olarak tescillendi, geri döndü.” ifadelerini kullandı.

“Bütün bunların her birini değiştirecek olan şey, ucube sistemin gitmesidir”

Akşener tüm sorunların çözülmesi için Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden parlamenter sisteme geri dönülmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bütün bunların her birini değiştirecek olan şey, ucube sistemin gitmesidir. Biz bununla ilgili olarak 2019’da elimizden geldiği kadar, ne gerekiyorsa, üstümüze ne düşüyorsa yaptık. Allah’ım şahittir ve bir süre sonra inanıyorum ki milletim de bunu görüp hakkımızı teslim edecektir. Ama başaramadık. Şu sebeple, bu sebeple başaramadık. Varsayalım bütün suç benimdir. Böyle dediğim zaman arkadaşlarım kızıyor ama varsayalım benimdir. Yahu değiştirmiyor ki meseleyi. Çekin beni, ucube sistem yerinde. Dolayısıyla bu başarısızlığın sebebi nedir? Bu tahterevalliden mutlu ve memnun olan sistemdir. Bu sistemden beslenen kişilerdir, kişiliklerdir. Biz buna karşıyız. Biz buna karşı olduğumuz için bulunduğumuz partilerden ayrılarak bir büyük mücadeleyle bir araya geldik ve Türkiye’nin samimi, dürüst, bu ülkeyi seven ve bu ülke için, millet için gerekirse canını, istikbalini ortaya koyan; kadın, erkek, gençlerden oluşan bir aile kurduk. Parti diyemiyorum, aileyiz. Ve bu aileye her şey yapıldı ama yıkılamadı.” şeklinde konuştu.

“Böyle bir sistemde kaybeden her seferinde millet oluyor!”

Bu sistem içerisinde kaybedenin her zaman millet olduğunu vurgulayan Akşener, “Böyle bir sistemde kaybeden her seferinde millet oluyor, kaybeden memleket oluyor kaybeden seçmen oluyor. Demin hepimizin içine işleyen, iş zora geldiğinde ise tabutun içine giren o insanların çocukları oluyor. Onun için abu ülkenin kaynakları var. Bu ülkenin namütenahi imkanları var. Yeter ki iyi yönetilsin. Biz bu yönetme işlemine inşallah belediyelerden başlayacağız ve 2028’de Allah'ın izni, sizlerin teveccühüyle o ucube sistemi de değiştirmek sözüyle birlikte inşallah 2017’de çıktığımız yolun sonunda hedefe ulaşacağız. Ve ondan sonraki fasılda da belediyelerdeki başarımızı bu ülkeyi yönetmekte göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı