Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Emniyetimiz, valimiz, istihbaratımız hepimiz bu olayı aydınlatmak noktasında gayret gösteriyoruz. Sıkı çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu kim yaptı arkasında kim var niyeti ne hep birlikte bunu aziz milletimize açıklayacağız. Şüphelileri adalete teslim etmekte kararlıyız.

Biz 31 Mart seçimlerine günler kala seçim günü ve seçimden sonra her seçimde olduğu gibi içişleri bakanlığı olarak seçim güvenliği seçimin huzur ortamının yapılmasıyla ilgili büyük bir tecrübemiz var. Güvenlik birimlerimizle beraber hiç kimse merak etmesin gerçek anlamda demokrasi şöleni olan bu yerel yönetimlerimizin seçimlerini en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bizim birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize bu demokratik ortamımıza da kim yan bakıyorsa onlara da bizim düz bakmak gibi bir niyetimiz yok.

Devletimiz milletimiz birlik beraberlik içerisinde bu seçimi de güzellikle gerçekleştirecektir. Şu anda da emniyetimiz çalışıyor. En ufak bir gelişme olduğu zaman da bunları sizinle paylaşacağız."

Hibya Haber Ajansı