Bakan Kacır açıklamasında, "İstiklal savaşımızı; bu vatan için hem cephe önünde hem de cephe arkasında büyük fedakarlıklar gösteren kadınlarımızın cesareti, kararlılığı ve azmi ile kazandık. Cumhuriyetimizi bugünlere, siyasetten sanata, bilimden girişimciliğe her alanda kadınlarımızın varlığıyla ve katkılarıyla kavuşturduk." dedi.

Cumhuriyetin ikinci asrında, tam bağımsız ve her alanda öncü Türkiye için kadınlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyleyen Kacır,  "Bugün inovasyonda öncü binlerce teknoloji girişimimizde, bilimde ve teknolojide çığır açan nitelikli araştırmalar ve buluşlarda, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı kalkınmamızda, Milli Teknoloji Hamlemizin vizyon projelerinde Türk kadınlarının da imzası bulunuyor."

Kacır, kadınların fikirleri, idealleri, vizyonları ve emeği Türkiye Yüzyılı’na açılan kapının anahtarı, milli kalkınmanın temeli olacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu nedenle, kadınlarımızı, iş dünyasındaki liderlik yolculuğunda, tüm gayretimizle desteklemeye devam ediyoruz. Kadınlarımızın işgücüne katılımını artırıyor, kadın girişimciliğini teşvik ediyor; bilimde, teknolojide ve inovasyonda kadınlarımızın varlığını güçlendiriyoruz. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin teşrifleriyle, “Yüzyılın Kadın İstihdamı-İş Pozitif” programını hayata geçiriyoruz."

Hibya Haber Ajansı