Bu haftanın zincir üstü raporundan elde edilen verilere göre Bitcoin fiyatlarında SEC onayının ardından yaşanan düşüşler, Bitcoin’deki hızlı yükselişi fırsat olarak gören Bitcoin madencilerinin pozisyonlarını güçlendirmek veya çıkış yapmak amacıyla satış yaptığına işaret ediyor. Madenciler, yaklaşan halving sebebiyle Bitcoin üzerinden elde edilecek ödüllerin karlılıklarının azalacağını düşündükleri için satış eğilimi gösteriyor. Bu satışlar, madencilerin altyapılarını geliştirmelerine sermaye sağlarken diğer yandan piyasa likiditesi ve fiyatların belirlenmesinde madencilerin ne kadar etkisi olduğunu gösteriyor. 

ETF onayından hemen sonra yaşanan satışlarla birlikte madencilerin BTC rezervleri önemli ölçüde azaldı ve geçen hafta madenci cüzdanlarından şimdiye kadar görülen en büyük çıkış gerçekleşti. Bu durum, yakın zamanda daha büyük satışların gerçekleşebileceğine dair ipucu veriyor. Uzun süredir piyasada bulunan kripto paralarda bazı hareketler görülmesine rağmen Bitcoin arzının büyük bir kısmının hareketsiz kalması uzun vadeli yatırımcıların kararlı bir duruş sergilediğini gösteriyor.

Tether, dijital okuryazarlığı artırmak için Tether Edu’yu başlattı

Kripto dünyasından gelen son haberlere göre, Bitfinex Securities kısa bir süre önce El Salvador pazarına giriş yaparak ülkedeki ilk kayıtlı ve lisanslı dijital varlık hizmetleri sağlayıcısı oldu. Ulusal Dijital Varlıklar Komisyonu tarafından onaylanan bu lansman, El Salvador’un Bitcoin odaklı ekonomik çerçevesini destekleme kararlılığını gösteriyor.  

Tether, gelişmekte olan pazarlara odaklanarak dijital okuryazarlık ve becerilere yönelik artan ihtiyacı karşılamak için Tether Edu’yu başlattığını duyurdu. Bu program, Tether’in ekonomide blok zincir teknolojisiyle stabilcoin farkındalığı yoluyla güçlenmeyi destekleme vizyonuyla uyumludur. Tether Edu, dijital ekonomiye bilinçli ve sorumlu katılımı teşvik etmeyi, dijital varlıkların faydalarını daha geniş bir demografik gruba ulaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca FTX’in dijital cüzdanlarından şirketin iflasını ilan etmesinden kısa bir süre sonra 400 milyon dolarlık sofistike bir hırsızlıkla bağlantılı olduğu iddia edilen üç kişinin ABD yetkili makamları tarafından suçlandığı ortaya çıktı. Genesis Global, Gemini Earn programıyla ilişkili 21 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti ve SEC ile aralarında devam eden menkul kıymet davası uzlaşma yoluyla kapatıldı.

Hibya Haber Ajansı