Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, iş insanı Kemal Şahin ve beraberindeki heyet ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Kayseri hep sanayi, ticaretle, sucuk, pastırma, mantıyla anılıyor. İşin gerçeğinin öyle olmadığını sizler de teşrif edince görüyorsunuz. Kayseri, ACES Europe kuruluşu tarafından Avrupa Spor Şehri olarak ünvanını aldı. Bizim bunu kalıcı ve daha geliştirici ve başkent olması yönünde gayret göstermemiz lazım” dedi.

“Hem sporun çeşitliliği hem de altyapısı itibariyle çok güçlü bir konumdayız”

Büyükkılıç, hem sporun çeşitliliği hem de altyapısı itibariyle çok güçlü bir konumda olduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kışın Erciyes Kayak Merkezi’miz ön plana çıkarken, otellerimizin sayısının artması ve yatırımcıların otelleri yazın da açık tutacağı yönünde bizleri yüreklendirici yaklaşımda bulunması, bizim de spor alanında hem çeşitlendirmek hem de kamp imkanlarını daha da arttıracak gayretin içerisinde olmak adına çalışmalarımız, projelerimiz var.”

Tenis ve golf sporu ile ilgili çalışmalar olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, “Bakanımızla iş birliği halinde burada sadece tenis değil, golf konusunda şehrimizi tanıştırma adına çalışmalarımız var. Sizlerle iş birliği halinde üzerimize ne düşüyorsa yapacağız, yaptıracağız. Hep beraber Kayseri’yi hem açık hem kapalı tenis alanlarıyla iyi bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum. Bundan hiç şüphemiz yok.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı