Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim, kültür, gezi, spor ve meslek edindirme faaliyetlerine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. 

Konya Valiliğinde düzenlenen imza töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Modeli Belediyecilik diye ifade ettikleri konunun her yaştan insanın her türlü hizmetten faydalanması olduğunu söyledi.

Merkezi hükümetin ve yerel yönetimin iş birliği açısından da Konya’nın tüm Türkiye’ye örnek işler yaptığına dikkati çeken Başkan Altay, “Bu manada Sayın Vali’miz başta olmak üzere tüm il müdürlerimize, özellikle İl Milli Eğitim Müdürü’müze teşekkür ediyorum. Sayın Vali’mizin koordinasyonunda çok uyumlu bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Ana sınıfından 12. sınıfa kadar birçok proje yürütülüyor

Başkan Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak her yaştan insana hizmet üretme konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’yla ana sınıfından itibaren başlayan bir iş birliği yaptıklarını kaydederek sözlerini şöyle noktaladı.

 “Birinci sınıfların itfaiye merkezine götürülerek onların yangın konusunda bilinçlendirilmesiyle başlayıp 12. sınıfın sonuna kadar birçok alanda faaliyet yürütüyoruz. 3. sınıf öğrencilerimize yüzme öğretmek, taşradaki tüm 7. sınıf öğrencilerinin Konya merkeze getirilmesi, ayrıca merkez dışındaki ilçelerde yapmış olduğumuz spor okulları, Bilgehanelerimiz, Lise Medeniyet Akademilerimiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarımızla (KOMEK) ciddi bir çalışma yürütüyoruz ve sertifikaların tamamı MEB onaylı. Ayrıca bakanlığımız bize ciddi bir öğretmen desteği veriyor.” 

 

Hibya Haber Ajansı