Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesislerinde diyabet hastalarına yönelik motivasyon kampı düzenlendi.

Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı’nda tedavileri takip edilen diyabet hastalarına yönelik 5 gün süren kampta sosyal aktiveler düzenlenirken eğitim desteği ile bilgilendirme de yapıldı.

Kampın son gününde düzenlenen programda konuşan Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, “Diyabetli hastalar konusunda toplum farkındalığını yükseltmek, onlara bir nebze de olsa biz de destek olmak için bu tür çalışmalara her zaman sıcak bakıyoruz. Diyabet hastalığında Avrupa’da birinci sıraya yükselmişiz. Bu üzücü bir durum. Düzensiz, hareketsiz bir yaşam, iyi beslenememe, teknolojinin getirdiği özellikle pandemiyle birlikte durgun bir hayat tarzı diyabet hasta sayısını artırıyor. Buna karşı ailelerin hastalara destek olması çok önemli.” dedi.

Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı Başkanı Tülin Koçoğlu ise “Kampımızın son günü… Bu kamplarla, günlük hayatımızda diyabetle nasıl başa çıkabiliriz onu öğrenmeye çalışıyoruz. Bu kampımızda yeni yeni çocuklarımızla tanıştık. Burdur’dan gelen çocuklarımız oldu. Yeni ailelerle tanıştık. Bu kampı her yönüyle çok güzel yaşadık. Ankara Büyükşehir Belediyemize sonsuz teşekkür ederiz. Hayal etmediğimiz imkânı bizim önümüze serdiler” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı