Haftaya Cuma gününün 89 puan üzerinde 9134 seviyesinden başlayan BIST100 endeksinde gün içinde 9088’e kadar geri çekilme yaşandığı görüldü. Ancak kapanışa doğru özellikle banka hisselerinde etkili olan alımlar endeksi 9174’e kadar taşırken, %1.42 oranında yükseliş gerçekleşti.

Geçtiğimiz 6 haftayı da pozitif tamamlayan Endekste yükseliş hareketinin ralli havasında etkisini sürdürdüğünü görüyoruz.

Son dönemde endeksteki yükseliş sanayi sektör hisseleri öncülüğünde gerçekleşirken, dün banka hisselerine gelen alım iştahı pozitif havayı güçlendiriyor.

Teknik göstergelere baktığımızda ise kısa vadeli göstergelerin aşırı alım, yani direnç noktalarında olmasına rağmen göstergelerin genelinde şimdilik güçlü görünümün korunuyor olmasıda trendin devamını destekliyor.

Güne pozitif başlamasını beklediğimiz endekste 9070- 9250 bandını ilk destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz.

9070 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece trend gücünü koruyacaktır. Kısa vadeli kanalın üst bandı konumunda olan 9250 seviyesine kadar yaşanabilecek hareket sonrasında gün içi kar satışları görebiliriz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı