Eyyübiye Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Kadın Kolları Başkanı Gülten Balcı, Gençlik Kolları Başkanı Hamza Göktaş, Seçim Koordinasyon Merkezi İlçe Başkanı Ömer Baykuş, AK Parti İlçe Koordinatörü Cuma Hündür ve teşkilat üyeleri katıldı.

AK Parti İlçe Koordinatörü Cuma Hündür toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, “Seçim sürecine girdik. Ciddi anlamda bizden beklenilen, davamıza sahip çıkmak, gecemizi gündüzümüzü sarf edip bu dava için çalışma metoduyla, ahlaki, insani ve millet memleketimizin örf-adetlerine bağlı olarak sadece davamızı anlatacağız. Yaptıklarımızı anlatacağız. Milletimizin ve devletimizin istikrarı için gerekli olan çabayı sarf edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal da yaptığı konuşmada, “Eyyübiye her zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olmuştur. Hiçbir zaman bundan geri kalmamıştır. Bölgemizde iki ilçemizden sonra her zaman en yüksek desteği AK Parti’ye vermiştir. Bundan sonra da Allah’ın izniyle bu destek artarak devam edecektir. Biz iki Mehmet olarak, birlik beraberlik içinde yine sahalarda olacağız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Moğal, Eyyübiye’de yaşayan 400 binden fazla insanı ayırt etmeden hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek seçim startını verdiklerini açıkladı.

Belediye başkanlığı görevinde bulunduğu beş yıllık süre zarfında verdikleri destekten dolayı partililere teşekkür eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, koronavirüs pandemisi ve akabinde gelişen ekonomik daralma, deprem ve sel felaketleri gibi zorlu süreçlere rağmen devam eden hizmet ve yatırımların önemine dikkat çekti.

Eyyübiye’ye yaptıkları hizmetlerin, ilçenin ve şehrin kaderini değiştirecek nitelikte olduğunu, ancak bunun halka doğru ve iyi şekilde aktarılmasının önemli olduğuna değinen Başkan Kuş, Eyyübiye’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan turizm yolunun, kale eteği kamulaştırmasının, Akçakale yolu genişletmesinin ve ilçedeki altyapı çalışmalarının devasa nitelikte yatırımlar olduğunu belirtti.

Eyyübiye Belediyesi olarak da Türkiye’nin en donanımlı üçüncü Millet Bahçesi, ilçenin yüzde 60’ına doğalgaz ulaştırılması, kırsalda stabilize ve asfalt yol yapımları, kentsel dönüşüm ve konut projeleri gibi yatırımlara dikkat çekti.

Belediye olarak halkın ihtiyacı olan pazar yeri, park yapımı gibi temel belediyecilik hizmetleri gibi çalışmaları birer proje olarak görmeyeceklerini, 1000 konutla başlayan yeni şehir kurma çalışmalarına devam edeceklerini ve buna devasa yeni projeler ekleyeceklerini ifade eden Kuş, “TOKİ Şanlıurfa’da 12 bin konut yapmaya başladı. Biz bu 12 bin konutun 7 binini Eyyübiye’ye kazandırdık. Allah kendilerinden razı olsun, hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hem de dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ilçemizin durumunu anlattık, onlar da bizi kırmayarak 7 bin konutun yapımı talimatını verdiler. Bu konutların 4 bini tamamlanma aşamasında. Yine 1400 dönümlük rezerv yapı alanımıza ilave ettiğimiz 7000 dönümlük alanımız daha var. Burada, minimum 250 bin nüfusu barındıracak yeni bir Eyyübiye kuruyoruz. Artık yapacağız demiyoruz. Yaptık, yaptıklarımıza da hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Eyyübiye’nin gecekondu konusundaki mâkus talihini yenecek, yeni, modern Eyyübiye’yi inşallah hem Şanlıurfa’ya hem de Eyyübiyeli kardeşlerimize kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Geçen seçim, AK Parti teşkilatlarının güçlü çalışmaları sayesinde yüzde 73,4 oranında bir oy alarak göreve geldiklerini anımsatan Başkan Kuş, “İnşallah bu seçimde bunun da üzerine çıkacağımıza inanıyorum” dedi.