Dünyanın en güvenilir derecelendirme platformu EcoVadis, STILL GmbH’e platin sürdürülebilirlik ödülünü verdi. Dünya genelinde sürdürülebilirlik sıralamasında öne çıkan intralojistik uzmanı STILL GmbH, 2023 yılında olduğu gibi bu sene de ilk % 1 arasında yer aldı. Türkiye’de STILL ARSER olarak faaliyetlerini yürüten STILL, bu ödülü yeniden alarak iş süreçlerini sürdürülebilirlik prensiplerine tutarlı bir şekilde uyarlama konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk konusuna uzun yıllardır odaklanan Hamburg merkezli iç lojistik uzmanı STILL GmbH’de EMEA Satış & Servisten Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Florian Heydenreich, “Bu olağanüstü sonuçla, tüm sürdürülebilirlik kategorilerinde Avrupa ortalamasından ayrışıyoruz Bu sonuç, sürdürülebilirlik stratejimizin meyvelerini verdiğini, geleceğe ve verimliliğe uygun iç lojistiği sağlama çabalarımızda her yıl daha iyiye gittiğimizi gösteriyor” değerlendirmesini yaptı.

STILL ARSER Türkiye Genel Müdürü Mustafa Çiper, STILL’in sürdürülebilirlik alanında üst üste aldığı EcoVadis sertifikalarının kendilerine yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak bu konudaki çalışmaları Türkiye’deki tüm faaliyet alanlarında titizlikle yürüttüklerini söyledi.

EcoVadis, şirketlerin işçi ve insan hakları, etik, tedarik ve çevre olmak üzere dört farklı alanda sürdürülebilirlik performanslarını değerlendiriyor. STILL, dört sürdürülebilirlik alanında da ortalamanın üzerinde puan almayı başardı. EcoVadis, Hamburg merkezli şirkete "Çevre Yönetimi" ve "İşçi ve İnsan Hakları" kategorilerinde en yüksek notları verirken, “Etik ve Tedarik” alanında ise geçen yıla göre puanını önemli ölçüde artırdı.

STILL Hakkında

STILL, 1920 yılında Hans Still tarafından kurulan, intralojistik çözümlerin öncü sağlayıcısıdır. Portföyü, forklift araçlarından  depo teknolojisine, bağlı sistemlere ve hizmetlere kadar geniş bir yelpazeyi kapsar. Müşteriye özel, en iyi uyumlu çözümler ve mükemmel bir hizmet sunma konusu temel özellikleri arasında yer alır. STILL'in amacı intralojistiği 'akıllı' hale getirmektir: depo operasyonlarını daha düzenli ve verimli hale getiren, orada çalışan insanların sağlığını daha iyi koruyan ve aynı zamanda en yüksek sürdürülebilirlik standartlarını karşılayan akıllı çözümler geliştirmektir. Bu amaçla, STILL e-mobility, otomasyon, filo ve enerji yönetimi ile kaynakların tutarlı bir şekilde korunması ve geri dönüşümü olan döngüsellik gibi yeni çözümler üzerinde çalışmaktadır. Hamburg merkezli olan STILL, 22 ülkede 9.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir ve KION Group AG'nin halka açık bir parçasıdır.

STILL ARSER Hakkında

1920’de kurulan STILL GmbH, dünya çapında 9000’den fazla çalışanıyla forklift sektörünün öncüsüdür. 2013 yılına kadar Arkas bünyesinde faaliyetlerini sürdüren firma; o yıl içinde STILL GmbH ile ortaklık kurarak STILL ARSER adıyla faaliyetlerine devam etme kararı aldı.

STILL ARSER, İstanbul ve İzmir’deki merkez ofisleri ile Türkiye’nin her yerine dağılmış bayi ağıyla hizmet veriyor. Özellikle kiralama projelerine odaklanarak, profesyonel personeli ve 4500’ü aşkın ekipmanı sayesinde Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla iş ortaklığını sürdürüyor.

 

Hibya Haber Ajansı