Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Bölge Toplantısı’na katılarak, ulusal ve uluslararası nakliye sektörün temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, Lojistik Merkezi Projesi’nden bahsederek, “Bu projeyle birlikte hem lojistik altyapılar güçlendirilecek hem ulaşım ağlarının ulusal ve uluslararası entegrasyonu sağlanacak” dedi.

Lojistik Merkezi Projesi’nin kente ve lojistik firmalarına sunacağı imkânlardan söz eden Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Yeri hazır, projesi hazır, Ankara yolunda. İş birliği halinde bu projeyi üretir, iş birliğinde yönetirsek Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak biz öncüyüz, UND’nin de desteğini isteyelim. Sizlerle birlikte şehrimize, ülkemize yakışanı yapacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bu projeyle birlikte hem lojistik altyapılar güçlendirilecek hem ulaşım ağlarının ulusal ve uluslararası entegrasyonu sağlanacak. Lojistik hizmetleri veren firmalarımızın iş kapasiteleri artmış olacak. Bu hizmetleri veren firmalarımız planlı şekliyle bu hizmetleri verecek. İthalat ve ihracat hacmimizin artacağını zaten biliyoruz. Lojistik 4.0’a geçilerek firmalar arası iş birliği sağlanacak. Kamu kurum kuruluşları için imkânların yanında diğer idari ofisler, firma ofisleri, ticari alanlar, sosyal tesisler şehrimizin yüz akı olacak, insana değer veren bir anlayış içerisinde hayata geçirilecek.”

Büyükkılıç, konuşmasının sonunda 6 Şubat depremleri sürecinde nakliye noktasında destek veren lojistik firmalarına da teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı