6493 Sayılı Kanun kapsamında kurulan ve 2022 yılında TCMB kararı ile elektronik para kuruluşu olarak faaliyet göstermeye başlayan Papel, fintek sektöründe öncü bir konum elde etme stratejisi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’deki varlığını güçlendirmek ve büyüme stratejilerini hızlandırmak amacıyla yenilikçi adımlar atan şirket, 2024 yılında Türkiye’deki faaliyetlerine önemli bir ivme kazandırmayı hedefliyor.

Temmuz 2023’te Merkez Bankası Kararı ile lisans yetkisini genişleten Papel’in ödeme hizmeti faaliyet kapsamı, açık bankacılık hizmetlerini içerecek biçimde genişletildi. Bu sayede Papel, kullanıcılarına farklı finansal kuruluşlardaki hesaplarını tek bir platform üzerinden takip etme ve yönetme imkanı sunuyor. BKM üyeliği Haziran 2023’te onaylanan şirket, bu hamleyle sektördeki konumunu pekiştirdi.

Ödemeler ve para transferleri her saat gerçekleştirilebiliyor

Nitelikli insan kaynağı ve güçlü sermaye yapısıyla sağlam bir temel üzerinde yükselmeye odaklanan Papel, rekabetçi hedeflerine yönelik adımlar atacağını açıkladı. Ödeme deneyimini daha hızlı ve kolay bir hâle getiren şirket; kullanıcılarına para transferi, harcama bölüştürme, fiziksel ve sanal ön ödemeli kart kullanımı, chat üzerinden ödeme, cashback kampanyaları gibi hizmetler sunuyor. Tüm ödemelerin ve para transferlerinin 7/24 gerçekleştirilmesine olanak tanıyan elektronik para kuruluşu; su, doğalgaz, elektrik faturalarının ve daha birçok kurum ödemesinin hızlı bir biçimde gerçekleştirilmesine imkân tanıyor. Ayrıca alışveriş ve farklı harcamalarda kullanılmak üzere sanal kart hizmeti de Papel mobil uygulaması üzerinde sunuluyor.

Açık bankacılık hizmetiyle kullanıcılar farklı bankalardaki hesaplarını Papel uygulaması üzerinden görüntüleyebiliyor ve yönetebiliyor. Böylece kullanıcılar için bütçe yönetimi de daha kolay hale geliyor. Günlük ihtiyaçlar dahilinde güvenli bir biçimde para transferi yapılmasını sağlayan Papel, para isteme ve gelen isteklere yanıt verebilme özelliği de sunuyor. Güvenliği ön planda tutan şirket, PCI DSS sertifikasıyla bu alandaki yetkinliğini üst düzeye taşıyor. 

Papel, işletmeler için de yenilikçi çözümler sunuyor

Şirket, bireysel kullanıcıların yanı sıra işletme sahipleri için de hayatı kolaylaştıran ödeme teknolojilerini tanıtarak B2B faaliyetlerini hızlandırmayı planlıyor. Sanal POS, fiziki POS, soft POS ve Papel ile Öde entegrasyon çözümleri gibi yeni nesil ürünlerin yanında, mağaza ve ekip yönetimi, anlık veri takibi gibi günlük operasyonu hızlandırmaya yarayacak özelliklere sahip Papel İşletme Paneli’nin bu yıl aktif hâle gelmesi bekleniyor.

Hibya Haber Ajansı