Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının "2024 Ali Emiri Kültür Sanat Sezonu" kapsamında düzenlediği konser vatandaşlardan ilgi gördü.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde "İnsanların kalbine dokunan en kolay şey müziktir" sloganıyla sahne alan koro, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice ve Zazaca şarkılar seslendirdi.

Antakya Medeniyetler Korosu şefi Yılmaz Özfırat, Diyarbakır'da farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşadığını söyledi.

Özfırat şöyle konuştu: 

“Evimizdeyiz. Çünkü Diyarbakır aslında Türkiye gerçeğidir. Farklı dinlerdeki, farklı dillerdeki insanların bir arada, dostça, kardeşçe yaşadığı bir şehirdeyiz. Biz de böyle bir şehirden geliyoruz. Maalesef depremden sonra dostlarımızı, eşlerimizi, sevdiklerimizi, eşyalarımızı kaybettik ama Türkiye'nin güzel yüzü, birliktelik yüzü, bizi bugün buraya getirdi.”

Programda Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Kızılay ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mesut Tanrıkulu, Antakya Medeniyetler Korosu adına koro şefi Yılmaz Özfırat’a plaket ve çiçek takdim etti.

Depremin meydana geldiği saatin ve kurtarma çalışmalarının sahneye yansıtıldığı konseri, davetliler ayakta alkışladı.

Hibya Haber Ajansı