Şanlıurfa'da eğitimin birinci öcelik olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, "Aslında eğitim bütün dünyada birinci öncelik ancak Şanlıurfa'da çok daha büyük önem taşıyor ve üzerinde durulması ve titrenilmesi gereken bir çalışma alanı olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü ilimizin eğitim göstergelerine baktığımız zaman maalesef iyi durumda değiliz. 750 bin öğrenci sayısı ile Şanlıurfa'mız devasa bir sektörün sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Ancak; başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in destekleri olmak üzere Şanlıurfa'nın eğitimine verilen destek o kadar büyük ki bizim bundan heyecan duymamamız ve eğitimi birinci gündem yapmamamız mümkün değil" dedi.

Vali Şıldak, şu anda 150'nin üzerinde eğitim yatırımının Şanlıurfa'da yükseldiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

"Bizler, eğitim ile ilgili tüm konuları, Büyükşehrimizin ve milletvekillerimizin desteği ile Sayın Bakanımız Yusuf Tekin'in bilgisine arz ettik. Ve bakanlıkta bizleri kabul ettiğinde orada gördüğümüz tablo son derece mutluluk vericiydi. Şu anda 150'nin üzerinde eğitim yatırımı Şanlıurfa'da yükseliyor. Bir dahaki dönemde bunlar ilimizin hizmetine sunulacak. Böyle bir ilde eğitime odaklanıyoruz. Öğrenci nüfusu ile Türkiye'nin bir çok şehrinden büyük olan Türkiye'nin en genç şehrinde eğitim tabi ki birinci önceliğimiz olacak. Ve ilimizin bütün dinamikleri; siyaset kurumu, bürokrasi, sivil toplum ve eğitimcilerimiz bunun farkında."

"BİGEP Projesi aslında ilk dönemin hemen başında başladı." diyen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Hazırlıklarımızı yaptık ve en son nihai şeklini vermeden önce bu konuda tecrübe kazanmış eğitimcilerimizi, okul müdürlerimizi, ilçe milli eğitim müdürlerimizi ve eğitim sendikalarımızı dinleyerek son halini verdik. Katılımcı bir anlayışla proje oluşturuldu. Kesinlikle ben yaptım oldu mantığı güdülmedi. Gayet açık ve şeffaf bir hazırlık süreci yaşandı. Ve sonra da biz bu projeyi eğitimcilerimize emanet ettik." ifadesini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı