Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek firmaların yöneticileri ve personeli ile görüştü.

Fabrika yemekhanesinde personele hitap eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin mobilya sektörüne mührünü vurduğunu ifade ederek, “Kayseri’mizin gerçekten yüz akı olan ihracata mührünü vuran, 4 milyar dolarlık ihracatın en temel ana kalemini oluşturan mobilya ağırlıklı bu ürünleri üreten ve bu ihracatı sağlayan sizlersiniz. Malum geçenlerde İstanbul’daki fuarda da Kayseri’miz hem mobilya sektöründeki varlığıyla hem de bakanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, valimiz orada bulunmasıyla hem İstanbul Valisi’nin hem de Ticaret Bakanı ‘bizzat Kayseri hakikaten mobilyaya mührünü vurdu, ses getirdi’ diye ifade etti. Bunu sağlayan sizlersiniz. Elbette helalinden kazanıp helalinden harcamaya çalışan, alın teriyle evine ekmeğini götürmeye çalışan siz kardeşlerimizin emeğini göz ardı edemeyiz” diye konuştu.

Büyükkılıç, kentin üniversiteleri, organize sanayi bölgeleri, sağlık ve turizm imkânlarına da değindi.

Geçmişteki sağlık altyapısı ile şehir altyapısının da çok kötü olduğunu, günümüzde ise büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Sırf millet bahçesi 1 milyon 260 bin metrekare Kayseri’mize kazandırıldı. En son süreçte havaalanı terminal binası hepimizin gururu oldu” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı