Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun açıklaması şu şekilde:

"Şu an da savcılık, bütün birimler AFAD, UMKE herkes burada. Bizim için önemli olan bu toprak altında kalan vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaşıp onları sağ salim çıkartmak. Onun için biz gerekli bütün doğru bilgileri vereceğiz.

Biz bütün arkadaşlarımızla beraber hem sağ taraftaki hem de sol taraftaki toprak kaymasını gördük. Şu anda bütün arkadaşlarımız ölçümleri yapıyorlar. Ankara’dan ekipler yola çıktı geliyor.

Bu konuyla ilgili bütün ekiplerimiz burada ve biz olayın olduğu anda biz buradaydık. Sayın içişleri bakanımız her 10 dakikada bir bilgi alıyor. Cumhurbaşkanımız Mısırdaydı oradan aradı bilgi arz ettik. Canla başla çalışıyoruz gayret ediyoruz. Bir eksik bir kusur varsa devlet zaten bunun gereğini yapar ama şu anda en önemli önceliğimiz bu toprak altında kalan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmak.

Resmi makamların açıklamadığı hiçbir şeye lütfen itibar etmeyiniz.

Net rakamı paylaşacağız biz tespitlerimizi yaptık arkadaşlarımızla doğru bir şekilde onu kontrol ediyoruz. Fırat Nehrine herhangi bir sızma söz konusu değil. Toprak kaymasının dışında herhangi bir problem yok."

Hibya Haber Ajansı