İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Dünya Radyo Günü’nde radyocuları ağırladı

Eyüpsultan’daki Artİstanbul Feshane’de gerçekleşen buluşmaya, farklı kuruluşlarda görev yapan 30’a yakın radyocu katıldı. Geçmişte iyi bir radyo dinleyicisi olduğunu belirten İmamoğlu, “Arkadaşlarımın bana ifade ettiğine göre, Türkiye'de nüfusun yüzde 95’ine radyolar erişebiliyor. Bu çok ciddi bir oran. Ve radyo vasıtasıyla belki de ulaşılabilir medya kavramı üzerinden ayrı bir yeri söz konusu” dedi.

“Medyanın genelinde hakim olan bir iktidar baskısı söz konusu”

Baskı ve sansür uygulamalarının tarafsız haberciliği de etkilediğine dikkat çeken İmamoğlu, “Bugün Türkiye'de, bu medya asimetrisinin oluşturduğu ortamda, sağlıklı bilgiye toplumun erişemediğini düşünüyorum. Özellikle televizyon alışkanlığı olan toplumun ve de örneğin İstanbul'da ev kadınları başta olmak üzere, belli kesimlerin izlediği yayınlara ve kanallara baktığımızda, buradan bu hatlar üzerinden, doğru olmayan haberler üzerinden yürütülen bir medya düzeni var. Açıkçası üzüntüyle söylüyorum, ne yazık ki bu anlamda, özellikle medyanın genelinde hakim olan bir iktidar baskısı söz konusu” ifadelerini kullandı.

Başlanmadan durdurulmuş metroları sıraladı

İstanbul’da muhalefet olan merkezi iktidar kanadının, kentteki metroları kendilerinin başlattığı iddialarına da değinen İmamoğlu, “Ta 2015’te, hatta 2014’te başlanmış ama durmuş, yarım kalmış, hatta hiç başlanamamış… Yani biz şu an ‘10 metro’ dediğimizde diyorlar ya, ‘Biz başlattık.’ Öyle bir şey yok. Kolaylıkla sayabilirim. Örneğin; Pendik-Kaynarca-Tuzla hattı; yüzde 0 düzeyindeydi. Yüzde 1-1,5 yazıyor raporlarında. O aslında, yani bir yere şantiyeyi koymak gibi bir şey. Hani biri ihaleyi almış, şantiyeyi koymuş, yıllarca durmuş. Veya işte Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli hattı; yüzde 0 düzeyindeydi. Ya da Kirazlı-Halkalı hattı aynı; yüzde 0 düzeyindeydi. Mahmutbey-Esenyurt hattı; yüzde 0 düzeyindeydi. Ve bunların hepsini biz başlattık. Gümbür gümbür de gidiyor” açıklamasında bulundu.  

“1,5 milyar euro’ya yakın kaynak getirdik Türkiye'ye”

İstanbul’da, 4,5 sene içerisinde büyük işler başardıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Gerçekten büyük kaynaklar bulduk. 1,5 milyar euro’ya yakın kaynak getirdik Türkiye'ye. Ve Türkiye'nin itibarının ne yazık ki yerlere serildiği bir ortamda, ‘Talep alamayız’ dedikleri yerde, İstanbul'un ve yönetim biçimimizin itibarıyla; 5 kat, 6 kat, 7 kat talep topladık. Dünya çapında yeşil tahvil ihracı yaptık” şeklinde konuştu.

“Acaba her akşam rüyasına mı giriyorum diye endişe ediyorum”

“Bütün hizmetlerimizle, yaptıklarımızla; bütün kirletilmeye, bütün yok sayılmaya rağmen halkımızı ikna ederek, büyük çarpışmalara rağmen, her konuşmasında beni hatırladığı için teşekkür ederim Sayın Cumhurbaşkanına” diyen İmamoğlu, “Endişe ederim ki, acaba her akşam rüyasına mı giriyorum diye. Bu kadar hafızasında olmamıza rağmen, biz halkımıza hizmet etmeyi ve insanlarımıza doğruları anlatmayı başarmaya gayret ediyoruz. Bu noktada yaptıklarımızla birlikte, yapacaklarımızın İstanbul için çok güzel işler olduğuna inanıyoruz” dedi.

Bu anlamda basın kuruluşlarının kendilerini anlatımlarına ihtiyaç duyduklarını belirten İmamoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“5 yıldır benim bazı kanallarda çıkmış bir tek haberim yok. Bir tek İstanbul Büyükşehir Belediyesi haberi… Mesela birkaç projemiz… Belediyecilik tarihinde daha büyük proje yok. Mesela katı atık yakma tesisi. Yaklaşık 550 milyon euro. Yani bir metro hattımız mesela, 600 milyon euro’ya yakın. Yani bunlar büyük işler. Bunu iki dakika geçirirsin ya da otuz saniye. Yok. Çok acı bir şey yani. Bu devletin kanalı. Ben kendi gözlerimle denk geldim. Yani ilçe belediye başkanının bir projesini anlattığı ya da yağlı ballı bir şölenin, bir etkinliğin önünde anlatırken falan filan… Yani böyle garip bir durum.”

Hibya Haber Ajansı