Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Bir kayan kütlenin her yerinde takdir edersiniz aramak hem zaman kaybıdır hem de sonuç almak çok kolay değildir. Bunlar yapıldıktan sonra noktasal bir şekilde madencilerimize çalışanlarımıza erişmek için bütün ekipler valimizin koordinasyonunda AFAD ekipleri, UMKE ekipleri, diğer bakanlık görevlileri ve bakan yardımcımız ve biraz sonra intikal edecek İçişleri Bakanımız ve Enerji Bakanımız da çalışmalara nezaret edecekler.

Tabii ki ümidimiz burada çalışan kardeşlerimizin hemşehrilerimizin sağ salim kurtarılmasıdır. Bunun için zamanla adeta yarışılarak olağanüstü bir gayret gösterilmekle beraber olayın büyüklüğünü dikkate aldığımızda şartların bizden yana olmadığını da söylemekte fayda var.

Ayrıştırması yapılan kimyasal ayrı bir yerde depolanıyor orada herhangi bir şey yok. Kayan yer açık kazının yerden çıkartılan ve madenin ayrıştıktan sonra yığıldığı toprak kayıyor. Bu toprak da ola ki zehirleyici bir madde olabilir diye ki olmadığı düşünülüyor ama binde bir ihtimal de olsa buna karşı da arkadaşlar membranla tedbir alıyorlar.

Siyanür sızıntısı yönünde herhangi bir olumsuzluk yok verilen bilgi bu yönde.

Alan aşağı yukarı belli ama geniş en az 300 dönümlük bir alan ve öyle bir iki kepçe ile girilip alınacak bir şey değil. Milyon metreküp mertebesinde bir toprak hareketinden bahsediyoruz onun için de sabırla yoğun bir çalışma yapılması gerekiyor. Arkadaşlar da elde olan imkanları sonuna kadar kullanarak bu çalışanlarımıza ulaşmanın gayreti içerisindeler.

İliç halkımıza milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ümit ediyoruz ki bir an önce canlarımıza erişiriz."

Hibya Haber Ajansı