USD/TRY: ABD'de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrasında küresel risk iştahında azalma yaşandı. Faiz indirimiyle ilgili hem zamanının gecikeceği hem de yıl içindeki indirim miktarının azalacağına yönelik beklentiler piyasalarda geri çekilmeye sebep oldu. ABD 10 yıllık tahvil faizleri 14 baz puan yükselişle günü %4,31 seviyesinde tamamlarken Dolar Endeksi (DXY) de güçlenmeye devam etti. Bu sabahki küresel fiyatlamalara bakıldığında; ABD vadelileri yatay seyrediyor. Yurtiçinde ise veri gündemi sakin. Kur tarafında ise Dolar/TL'de düşük oynaklıktaki sınırlı yükseliş eğiliminde bir değişiklik yok. Dün günü 30,72 seviyesinden kapatan kurda bu sabah hafif yukarı yönlü hareketlilik var.



EUR/USD: ABD'de dün açıklanan ocak ayı TÜFE rakamları, aylık ve yıllık tüm beklentilerin üzerinde açıklandı. Veri ardından küresel risk iştahında azalma yaşandı. Piyasalarda Fed'in faiz indirimlerine başlamasının öteleyeceğine ve faiz indirim miktarını azaltacağına yönelik beklentiler arttı. Ek olarak Dolar endeksi dün küresel çapta riskten kaçış algısıyla %0,8 yükselişle 105 seviyesinden günü kapatırken, ABD 10 yıllık tahvil getirisi 14 baz puan yükselişle %4,31'e çıktı. Doların güçlenmesiyle kapanışı 1,0707 seviyesinden gerçekleşen paritede 1,0675 seviyesine kadar geri çekilme görülebilir. Olası toparlamalarda ise 1,0740 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. 



XAU/USD: Dün 1.990-2.032 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın ABD enflasyon rakamları açıklandıktan sonra sert satışlarla karşılaştı ve günü 20 günlük hareketli ortalamasının altında 1.992 seviyesinde tamamladı. ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde açıklanmasıyla beraber Fed'in faiz indirimine yönelik temkinli duruşunun biraz daha devam edeceği beklentisi artarken, tahvil faizlerindeki yükseliş ve dolar endeksinin güçlenmesi değerli maden üzerindeki baskıyı artırdı. Baskının devamı halinde 1.980 seviyesi destek, olası yükseliş halinde ise 2.005-2.020 seviyeleri direnç olarak ele alınabilir. 

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı