Yeni bir sözleşme için Personellerin bağlı olduğu sendika ile büyükşehir belediyesi yetkilileri bugüne kadar birkaç defa toplandı. Bugüne kadar ne hikmetse hiçbir sonuç alınamadı.

Gerekçe olarak sendikanın işçiler için fazla ücret istediği soylenilmektedir. Tam olarak sayılarını bilmediğimiz Beşbin ile Yedibin bin arasında olduğu söylenen emekçi kardeşlerimize ückuruş ücret neden fazla görülmektedir. Haliliye,

 

Bozova gibi ilceler personellerine 34 bin ve üstü ücret verirken büyükşehir belediyesi personellerine neden tum sosyal yardimlar ile birlikte 27 bin vermek için uğraşmaktadır. Ayrıca 8 aydan beri bu işçi kardeşlerimize banka promosyonlarıda verilmemektedir. Büyükşehir neden personellerin promosyonları için bu kadar beklemiştir.

 

 Neden promosyon sözleşmeleri de yapılmamıştır. Malumunuz ilimizin halini depremde ve selde gördük. Zeynel Abidin Beyazgül ve liyakatsiz ekibi ile hem memleketimiz hemde personeller madur olmaktadır. Burada a partisi be partisi önemli değil. Bu işçiler geçinemiyorlar.

 

 Bunları bildikleri halde Aylar öncesinde dile getirdiğimiz sıkıntılar bir türlü çözülememektedir. Hak ve hukuku dilinden düşürmeyen Zeynel Başkan kendi çalışanlarına bile haksızlık etmektedir. Umarız ki kamoyu oluşur bir an önce hakları işçi kardeşlerimize verilir.Bu sorunun büyükşehir belediyesinde çözülememesinin nedeni patronlara olan destek.

 

Emekçiler sadece hizmetkar olarak olarak görülüyor. Emekçiden sadece hizmet etmesi ve ses çıkarmaması bekleniyor, onun dışında yaşamına dair bir çözüm bulunmuyor. Patronlar hapşursa mendil uzatan bu belediye anlayışı kendi çalışanlarının sorunları ile ilgilenmiyor.

 Büyükşehirin neredeyse bütün komisyonları ihale patronların emir eli gibi hareket ediyor. Kaldı ki 27 binlik ücret tarifesi açlık sınırının sadece biraz üstünde,  adeta emekçilerimizi yok Sayan bu tarife Zeynel başkan tarafından kendi çalışanlarına layık görülen bir hakaretten öte değildir. 

 

Şehrin en küçük ilçesinde bile çalışanlara verilen maaş 34 bin lirayı geçmektedir. Büyükşehirde onlarca emekçi 4 kişilik bir ailenin açlık sınırına den gelen ücretle hatta altındaki bir rakamla hayatını sürdürüyor. O nedenle çalışanların ücretin belirlenmesi belediyenin en önemli toplu sözleşme sürecidir. Bizler ücretin uluslararası standartlara uygun bir biçimde, işçinin ailesi ile geçinebileceği bir ücret olarak belirlenmesini istiyoruz.

 

 Enflasyon, dolar ve altın karşısındaki kaybının giderilmesini talep ediyoruz. Çalışanların Promosyonlardan payını almasını istiyoruz Bunun mücadelesini veriyoruz. Bu ilkeler kabul edildiği noktada  belli bir istatistiksel gerçeğinde ortaya çıkacağına inanıyoruz. Takipçisi olacağız.

DEM PARTİ İL ÖRGÜTÜ