Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Etimesgut’un en eski mahallelerinden Şeker Mahallesi’nin 15 yıllık kronik sel ve su taşkınları sorununu bitirmek için proje geliştirdi.

Özveriyle 7 gün 24 saat çalışan ASKİ ekipleri, mahalleye 2 bin 782 metre yağmur suyu, 2 bin 637 metre de atık su hattı döşüyor. Zemin tahrip bedelleri ile birlikte projenin toplamda 50 milyon TL’ye mal olması planlanıyor.

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, beraberindeki teknik ekibi ile birlikte çalışmaların sürdüğü Şeker Mahallesi’ni ziyaret etti. Akçay, mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

“Yaptığımız iş 2 katına yakın arttı”

Sahada çalışmalara ilişkin bilgi veren Akçay, mahallenin mevcut yağmur suyu ve atık su hatlarının sıradan yağışlarda dahi yetersiz kaldığını, bölgede tepmeler yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

“Biz ASKİ olarak elimize geçen parayı en doğru şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bunun da ispatı; kaynaklarımız yarı yarıya azalmasına rağmen yaptığımız iş miktarının 2 katına yakın artmış olmasıdır. ASKİ olarak kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirerek vatandaşlarımızın yıllar içinde kangren halini almış, kronikleşmiş sorunlarını tek tek çözüyoruz. Vatandaşlarımıza bu yatırımlarımız hayırlı olsun.”

Hibya Haber Ajansı