Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile birlikte kentteki Müteahhitlerle bir araya geldi. Millet Bahçesinde düzenlenen toplantıya kentte sürdürülen çalışmalar anlatıldı.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ TARİHİ YAPILARI ÖN PLANA ÇIKARDIK’’

 

Şanlıurfa’daki tarihi yapıların ortaya çıkarılması ve kent turizmine kazandırılması için önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yeni dönemde raylı sistem projesini hayata geçireceklerini ifade etti. Başkan Beyazgül, ‘’Bir eski Şanlıurfa var bir de yeni Şanlıurfa var. Eski Şanlıurfa’yı ve tarihi adayı ortaya çıkarmak için çok önemli çalışmalar yaptık. Kızılay, Kale eteği, Belediye hizmet binası ve turizm yolunda birçok çalışmayı yaptık. Özdiker İş hanı da yıkıldı. Bölgede tarihi suliyet tamamen ortaya çıktı. Şanlıurfa’nın neredeyse her yerinde kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Karakoyun Mahallesinde çalışmalarımız bitti. 500 civarında yapılaşma vardı ve yüzde 90 oranında çalışmayı tamamladık. Şanlıurfa’da uydu kentlerinin oluşmasıyla kentte arsalar daha ucuz olacak. Uydu kentlerinin oluşabilmesi için önemli bir alt yapıya ihtiyaç var. ŞUSKİ ve diğer birimlerin orada olması gerekiyor. Kuzey Şehir de olduğu gibi biz alt yapıyı tamamladık ve TOKİ gelip konutlarını yaptı. Buluntu bulvarını yaparak hemen Azerbaycan Bulvarına geçtik. Mardin ile Diyarbakır yolu arasında ulaşımı 7-8 dakikaya indirdik. Bu bölgede trafiği rahatlattık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak Kırsal ve Fen işlerinde çok güçlendik. Kırsal ve Fen İşleri için çok sayıda araç aldık. Asfalt şantiyemizi kurarak kentte çok önemli hizmetler yaptık. Yeni dönemde ŞUSKİ ekiplerimiz tarafından yeni su kuyularının açılması için projeler yapıyoruz. Açacağımız su kuyularına güneş enerji sistemini kuracağız. Şu ana kadar 30’a yakın GES projesi uyguladık ve kendi enerjisini karşılayan kuyular haline getirdik. Kırsal alanlarda yolların yüzde 98’ini yaptık. Kırsalda ilk defa sıcak asfalt yapmaya başladık. Bizim gücümüz artık uydu kentlerin alt yapısını yapmaya yeterlidir. Şanlıurfa’da raylı sistemi kuruyoruz. Ulaşım master planını hazırladık. Raylı sistem projesini ihaleye verdik. Kent merkezinde yer alan Tugay’ın taşınması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor’’ diye konuştu.

 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışma yürüttüklerini söyledi.