Programda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı da dahil üçü yeni yedi aday tanıtan Ali Babacan, konuşmasına Erzincan’da yaşanan maden faciasına değinerek başladı.

Kanun karşısında suç işleyenlerin hak ettiği cezayı göreceğinin altını çizen Babacan, “Bir hukuk devleti bunlara göz açtırmaz. Kaynağı, sebebi kim olursa olsun, arkasındaki kişiler kim olursa olsun, kanun karşısında suç işleyen kimse hak ettiği cezayı görür. Hukuk devleti böyle sağlanır. Bir ülkede asayiş güvenlik böyle sağlanır. Ve arkadaşlar, özellikle Sayın Erdoğan’ın yanına kattığı bazı ortaklar, biliyorsunuz, tamamen bu tür yapılarla iç içe. Farkları da yok.  Gerçekten çok yazık ya. Bu güzel ve büyük ülkemize çok yazık.” ifadelerini kullandı.

“Gözümüz, kalbimiz İliç’teki kurtarma faaliyetlerinde” diyen Babacan, şöyle devam etti:

“İliç halkının uzun zamandır isyan ettiği, uyardığı, dikkat çekmeye çalıştığı maden, ailelerin evine ateş düşürdü. 9 işçi arkadaşım göçük altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları hâlâ devam ediyor. Gözümüz, kalbimiz İliç’teki kurtarma faaliyetlerinde. Allah, bu faaliyetlerde, bu arama kurtarma faaliyetlerinde görev alan herkese güç kuvvet versin diyorum. Ve bir kez daha buradan geçmiş olsun diliyor, göçük altındaki madencilerimize bir an evvel sağ salim ulaşılabilmesini temenni ediyorum.”

Babacan, Gazze’de soykırıma varan büyük bir felaket yaşandığına değinerek “Gazze’de soykırıma varan büyük bir felaket yaşanıyor. 130 günü geride bıraktık. 28 binin üzerinde can kaybı var. Bunlar ulaşılabilenler, tespit edilebilenler. Enkazların altında, girilemeyen sokaklarda, bombalanan bölgelerde alınmayı bekleyen yüzlerce cenaze var. Yaralı sayısı 70 bin civarına ulaştı. Gazze’den gelen sayıların her birinin bir hikâyeye, bir yüze, bir hatıraya sahip olduğunu unutmamamız, hep hatırlamamız lazım.” dedi.

100 binin üzerinde üniversite öğrencisi üniversiteyi kazandığı halde kayıt yaptıramadığını dile getiren Babacan, “Geçim zor falan diyoruz ya, zorluğu bırakın imkansızlaşıyor pek çok vatandaşımız için. Eğer bir üniversite öğrencimiz, kendi oturduğu şehirde değil de bir başka şehirde üniversiteyi kazandıysa, yurt da çıkmadıysa, vay onun haline. Mümkün değil. Bakın geçen sene 100 binin üzerinde üniversite öğrencisi üniversiteyi kazandığı halde kayıt yaptırmadı; kayıt yaptıramadı.” şeklinde konuştu.

“Partili Cumhurbaşkanı göreve başladığından bu yana ülkede yoksulluk genişliyor” ifadelerini kullanan Babacan, şunları söyledi:

“Son on yıldır, özellikle de 2018’den bu yana, partili Cumhurbaşkanı göreve başladığından bu yana ülkede yoksulluk genişliyor, daha geniş kesimleri kapsıyor ve yoksulluk derinleşiyor. Bu kötü yönetim, bu iş bilmez kadro ülkeyi gerçekten çok perişan hale düşürdü. Ve sebebi, bütün bu olumsuzlukların sebebi, sadece ve sadece kötü yönetim ya. Gençler diyor ki, ‘Başkanım galiba bu ülke böyle.’ E ne yapsınlar, kendilerini bildik bileli şöyle 20-25 yaşlarında bir genç düşünün, kendilerini bildik bileli ülke sürekli kötüye gidiyor.”

Hibya Haber Ajansı