Stockholm, 15 Şubat (HİBYA) – Kurbağalar, kara kurbağaları ile kuyruklu kurbağaların güvenli geçişi için, Ingiltere'de bir karayolu altı hafta süresince trafiğe kapatıldı.

İngitere'nin güneybatısında Bath kasabasının Charlcombe Lane yolu 25 Mart'a kadar kapalı olacak.

Charlcombe Kurbağa Kurtarma Grubu, tahminen 2.500 amfibinin aşağıdaki vadideki atalarının üreme gölüne ulaşmasına yardımcı olmayı umuyor.

Grup gönüllülerinden Helen Hobbs, gönüllülerin karşıdan karşıya geçen kurbağaları güvende tutmak için yolda devriye gezeceğini söyledi.

Amfibilerin "genellikle Şubat ve Mart aylarında gün batımından sonra göç ettiklerini" söyleyen Helen Hobbs, "Charlcombe'da genellikle yüksek taş duvarlar arasında sıkışıp kalıyorlar, bu nedenle gönüllüler her akşam amfibileri yolculuklarına devam edebilmeleri için güvenli bir serbest bırakma alanına taşımak için devriye geziyor" dedi ve ekledi:

"Her yıl yollarda 20 ton kurbağanın öldürüldüğü tahmin ediliyor, bu nedenle grubumuz Charlcombe'daki kurbağa, kara kurbağası ile kuyruklu kurbağa popülasyonlarının hayatta kalmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya kendini adamıştır."

Yolun kapatılması 2003 yılından bu yana her baharda yapılıyor ve Bath ile Kuzey Doğu Somerset Belediyesi tarafından kararlaştırılıyor.

 

Hibya Haber Ajansı