Stockholm, 15 Şubat (HİBYA) – Rusya Devlet Başkanı Vilamidir Putin, Rus gazeteci Pavel Zarubin'e verdiği röportajda, ABD eski Başkanı Donald Trump yerine ABD Başkanı Joe Biden ile çalışmayı tercih ettiğini söyledi.

Rus haber ajansı TASS'ın özetlediği röportajda, Vilamidir Putin Zarubin'e, Amerikan halkının seçtiği herhangi bir ABD başkanıyla çalışmaya hazır olduğunu, ancak kendisinin Joe Biden'ı tercih ettiğini belirterek, "O, daha deneyimli ve daha tahmin edilebilir. O 'eski tarz' bir politikacı. Ama biz herhangi biriyle çalışacağız. Amerika halkı tarafından seçilen bir ABD lideri ile" diye konuştu.

Putin, Biden ile yaptığı kişisel görüşmede kendisinin iş göremezlik ihtimaline işaret eden hiçbir işaret fark etmediğini belirtip, "Evet, o zaman zaman notlarına bakıyordu ama açıkçası ben de kendi notlarıma bakıyordum. Helikopterden ayrılırken kafasını vurduğuna dair raporlar var ama bunu kim yapmadı ki?" dedi ve ekledi:

"Kamuoyunun görevdeki ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlığına olan yakın ilgisi ülkedeki hararetli seçim kampanyasının bir sonucudur, ancak Rusya'nın buna müdahale etmesi yanlış olur. Moskova için önemli olan adayların sağlığı değil, siyasi yaklaşımlarıdır. Anvak Görevdeki yönetimin yaklaşımının son derece zararlı ve hatalı olduğunu düşünüyorum."

 

Hibya Haber Ajansı