Stockholm, 15 Şubat (HİBYA) - ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi başkanı Mike Turner, ABD'ye yönelik "ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi" konusunda uyardı.

14 Şubat Çarşamba günü Cumhuriyetçi Mike Turner, yeni istihbaratın ortaya çıkmasının ardından "ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi" konusunda alışılmadık bir uyarıda bulundu. CNN'e konuşan kanala konuşan kaynaklar, tehdidin uzayda nükleer silah isteyen Rusya ile bağlantılı olduğunu belirtti.

Bilgilerin Kongre'nin tüm üyelerinin erişimine açık olması gerekirdi, ancak Turner aynı zamanda bazı bilgilerin milletvekillerinin incelemesine ve ABD'nin müttefiklerine de sunulmasını istiyor.

Bilgiyi gördüğü söylenen iki CNN kaynağına göre, bu bilgi Rusya'yla bağlantılı tehditlerle ilgili. Birçok kaynak, tehdidi "son derece endişe verici ve istikrarı bozucu" olarak nitelendiriyor.

CNN'e konuşan kaynaklardan biri, ''Bunu henüz yeni öğrendik'' dedi.

ABC kaynaklarına göre da bu, Rusya'nın muhtemelen uyduları devre dışı bırakmak için uzaya nükleer silahlar yerleştirmeyi istemesiyle ilgili.

Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, düzenlediği basın toplantısında Amerikalı gazetecilere, Perşembe günü Mike Turner ile planlanmış bir görüşmesinin olduğunu belirtip, ''Şu anda bir şey söyleyemem. Şu an onunla ve diğerleriyle yarın buluşmaya odaklandım'' dedi.

 

Hibya Haber Ajansı