Bakan Yerlikaya, Marmara Denizi’nde, Bursa Karacabey açıklarında içerisinde 6 mürettebatın bulunduğu BATUHAN A isimli bir ticari geminin ağır hava ve deniz şartları nedeniyle batmaya başladığı bilgisinin alındığını belirterek, olay mahalline 2 Sahil güvenlik gemisi ve 2 sahil güvenlik botu sevk edildiğini, eş zamanlı olarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından da 2 adet römorkörün bölgede görevlendirildiğini bildirdi.

Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde geminin battığı değerlendirilen bölgede 1 adet boş can salının tespit edildiğini kaydeden Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

''Arama kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere 1 Sahil güvenlik korveti ve 1 sahil güvenlik uçağı da bölgeye intikal etmek üzere görevlendirilmiştir. Olumsuz hava şartları sebebiyle bölgeye intikal edemeyen 1 sahil güvenlik helikopteri hazır olarak beklemekte, hava şartlarının müsade etmesi ile birlikte derhal intikale geçecektir. Bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir.''

Hibya Haber Ajansı