USD/TRY: Önceki gün ABD'de açıklanan ve beklentilerden yüksek gelen enflasyon ile baskı altında kalan piyasalarda dün toparlanma vardı. Fed'e yönelik faiz indirim beklentileri Haziran'a ötelense de güçlü ekonomik görünüm borsalar için destekleyici olmaya devam ediyor. Bu sabah fiyatlamalara bakıldığında ise ABD vadelileri yatay seyrediyor. Pariteler tarafında, enflasyon verisi sonrasında riskten kaçış algısıyla yükseliş kaydeden Dolar endeksi (DXY) dün %0,2 oranında gerilerken, bu sabah sakin bir görüntü çiziyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri de enflasyondan sonra yükselişinin ardından geri çekilmeye devam ediyor. Bugünkü ajandaya bakıldığında; ABD tarafında, üretimin seyrine ilişkin olarak ocak ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri takip edilecek. Yurtiçinde ise ocak ayı Merkezi Yönetim bütçe dengesi verisi açıklanacak. Kur tarafında ise Dolar/TL'de düşük oynaklıktaki sınırlı yükseliş eğiliminde bir değişiklik yok. Dün günü 30,75 seviyesinden kapatan kurda bu sabah hafif yukarı yönlü hareketlilik var.



EUR/USD: ABD'de beklentilerin üzerinde gelen ocak ayı manşet ve çekirdek TÜFE verilerinin ardından Fed'e yönelik faiz indirim beklentileri Haziran'a ötelense de olumlu ekonomik görünüm ve açıklanan finansallar ardından risk iştahı toparlanmaya çalışıyor. Veri ardından Fed üyelerinden, faiz indirimlerine yönelik gelen temkinli açıklamalar gelirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi, dün 8 baz puan yükselişle %4,26 seviyesinden günü tamamladı. Enflasyon verisi sonrasında riskten kaçış algısıyla yükseliş kaydeden Dolar endeksi dün %0,2 düşüşle 104,7 seviyesinden günü kapatmasının ardından bu sabah yatay seyretmekte. Şu aşamada parite tarafına bakıldığında ise 1,0685 destek - 1,0775 direnç seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.



XAU/USD: Dün 1.984-1.996 seviyeleri arasında işlem gören Ons altın günü 100 günlük hareketli ortalaması civarında 1.991 seviyesinde tamamladı. Salı günü açıklanan ABD enflasyon verisinin ardından tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde görülen güçlenme değerli madeni baskılamaya devam ediyor. Bugün açıklanacak olan ABD verileri sonrası Ons Altın'daki hareketliliğin arttığını gözlemleyebiliriz. 1.985 ve 1.975 seviyeleri olası satışlar karşısında destek noktası olarak ele alınabilir. Öte yandan yükseliş halinde ise 2.000 seviyesi direnç bölgesi olarak öne çıkıyor.

Loading...
Yükleniyor...
Zininur Butik Otel