Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki katliamın durdurulmasını, Filistin davasının kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşmasını teminen Mısır ile iş birliğini artırma niyetinde olduklarını söyledi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Süleymaniye’de terör örgütüne ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konu bekamız ve milli güvenliğimiz ise müsamaha kapılarını sonuna kadar kapatır, gereği neyse yaparız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya- Ukrayna taraflarını Türkiye’de birden fazla kez buluşturduklarını belirterek, “Yine yapabilir dış etkiden arındırılmış süreç yönetimiyle barışın kapısını aralayabiliriz." ifadesini kullandı.

Danıştay’ın FETÖ’den ihraç edilen yargı mensuplarıyla ilgili kararına dair açıklama yapan Erdoğan, “Danıştay’ın bu kararına sessiz kalmamız mümkün değil." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ denen bu şer şebekesinin, terör yapılanmasının belini kırdık. FETÖ bataklığını kuruttuk ancak sinekleri temizleme işimiz devam ediyor. Mücadelemiz bitmiş değil. Son kukla da Türkiye'ye zarar veremez hale getirilene kadar devam edeceğiz." dedi.

Kalkınma Yolu Projesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, konunun baş aktörlerinin BAE ve Irak olduğuna dikkati çekerek, “Bu yol, bölgemizin yeni bir İpekyolu haline gelecek, bölgesel barışa da hizmet edecek." şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı