Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey'in deprem bölgesindeki üreticilere desteği sürüyor. Bölgedeki üreticiye ses olmak ve üreticilerin pazara erişimini desteklemek amacıyla Güvenilir Ürün Platformu tarafından hayata geçirilen Üreten Yöre Üreten Türkiye projesinin Adıyaman’da gerçekleştirilen ikinci buluşmasına Muratbey de katıldı. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ve Sosyal Zincir iş birliğiyle düzenlenen buluşmada yerel üreticilerle Türkiye’nin önde gelen satış kanalları bir araya geldi.

Deprem bölgesindeki yerel üreticinin pazara erişimini desteklemek, onları potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirme ve bölge ekonomisine katkı sağlamak için Güvenilir Ürün Platformu tarafından hayata geçirilen ‘Üreten Yöre Üreten Türkiye’nin’ ikinci buluşması, Adıyaman’da yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, TBMM Tarım Komisyonu, Güvenilir Ürün Platformu, Sosyal Zincir ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde gerçekleştirilen Adıyaman buluşmasında, yerel üreticilerle Türkiye’nin önde gelen markalarının üst düzey yetkilileri bir araya geldi. Toplantıya katılan markalar arasında yer alan Muratbey, üreticilerle gün boyu süren görüşmeler gerçekleştirdi.

Muratbey: Deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklerimizi sürdüreceğiz

Güvenilir Ürün Platformu tarafından katılımı nedeniyle Muratbey'e teşekkür sertifikası verildi. Depremin hemen ardından harekete geçtiklerini, bugüne kadar da bölge halkına ve üreticilere destek olmaya devam ettiklerini söyleyen Muratbey Gıda İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ, yerel üreticilerle buluştukları bu ve benzeri toplantıların çok önemli olduğunu söyledi. Uluğ, "Ülkemiz çok ağır bir felaket yaşadı. Bu derin yaraları hemen iyileştirebilmek mümkün değil. Muratbey olarak, yerel üreticilerin elinden tutmak, bölgenin kalkınmasına destek olabilmek için diğer şirketlerle güç birliği yaptık. Burada çok değerli paylaşımlar oldu. Muratbey olarak buradaki yerel üreticilerin ürünlerini halkımıza ulaştırabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeter ki morallerini yüksek tutarak üretmeye devam etsinler. Güvenilir Ürün Platformu’na ve emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Bu dayanışmanın bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Hibya Haber Ajansı