Aydın büyükşehir ve ilçe belediyelerinde İYİ Parti’nin göstermiş olduğu adaylar tanıtıldı:

İYİ Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı, Buharkent Belediye Başkan Adayı Hasan Akol, Çine Belediye Başkan Adayı Erkan Bozkurt, Germencik Belediye Başkan Adayı Aydın Bircan, İncirliova Belediye Başkan Adayı Nadir Mıstık, Köşk Belediye Başkan Adayı Nilgün Baş, Kuyucak Belediye Başkan Adayı Fahrettin Kemik, Nazilli Belediye Başkan Adayı Cüneyt Korkmaz, Söke Belediye Başkan Adayı Mehmet Koyuncu, Yenipazar Belediye Başkan Adayı İlknur Karaduman, Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Erhan Algan, Didim Belediye Başkan Adayı Atilla Avlayıcı, Karacasu Belediye Başkan Adayı Zeki İnal, Sultanhisar Belediye Başkan Adayı Cihan Demirel, Karpuzlu Belediye Başkan Adayı Veysel Kalfa, Kuşadası Belediye Başkan Adayı Behçet Alp oldu.

Ayrıca, 2019 Yerel Seçimlerinde göreve seçilen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yeniden görev yaptığı ilçesinde aday olarak gösterildi.

Meral Akşener, Aday Tanıtım Toplantısı’nda yapmış olduğu konuşmasında, Erzincan İliç’te meydana gelen heyelanın ardından 9 maden işçisine hala ulaşılamadığını hatırlatarak “Şu anda bildiğimiz 9 vatan evladının, daha fazla olabileceği söyleniyor, muhtemelen evine helal ekmek götürebilmek için her şeyiyle çalışan aile babalarının milyonlarca kilo çamurun altında, toprağın altında yatıp büyük bir çaresizlik içinde henüz cenazelerine ulaşılamadığı bir Türkiye’deyiz. Allah her birine rahmet eylesin, ailelerine sabır nasip etsin, milletimize sabır nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

“Belediye başkanlarımız inşallah seçilecek ve sizin paralarınızı, size kullanacak!”

1994 yılında Doğru Yol Partisi’nden Kocaeli Belediye Başkan Adayı olarak siyasete atıldığını, o dönemde ilk anketlerde tanınırlığı yüzde 2 oranındayken seçim sürecinde 10 bin evin kapısını çalarak kampanya yürüttüğünü ve yüzde 22 oy aldığını anlatan Akşener; “Kocaeli’de 10 bin evin zilini çalmışım. Ne oldu biliyor musunuz? yüzde 22 oy aldım. yüzde 8 oy yüzde 22’ye çıktı. Belediye başkanlığına yeniden seçildi Sefa Sirmen yüzde 29 aldı, Osman Pepe de yani Refah Partisi da daha düşük bir oy aldı. İkisi arasında yürüyecek olan mücadeleye ben kendimi attım. O mücadele bugün karşınızda hitap etmemi sağladı. Ama hâlâ içimden belediye başkanlığını kaybetmeyi atamadım gitti. Onun için seçilin be kardeşim! Ben de diyeyim ki “belediye başkanlarımız seçildi”. Bu arkadaşları seçeceksiniz söz mü? Belediye başkanlarımız inşallah seçilecek ve sizin paralarınızı, milletimizin vergisiyle oluşan o bütçeleri; size kullanacak, bu şehre kullanacak, bu şehrin insanının faydasına kullanacak.” şeklinde konuştu.

“Aydınlılar üretiyor, geçinmeye çalışıyor ama başkalarına yanlamıyor”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Aydın’da tarım üretiminin zorlaştığına dikkat çekerek; “Emekliler yanmış durumda, tarım yanmış durumda; sulamalar, elektrik, mazot o derece fazla ki yanmış durumda. Ben il başkanımıza yolda gelirken sordum. “Ben lahana ve karnabahar yetiştirdim, 5 liraya zor sattım. Kafa kafaya getiremedim ettiğim masrafı ama benim Aydınlı hemşerilerim 25 liradan lahana ve karnabahar yedi.”  “Pamuk ne durumda?” dedim, “rezalet” dedi. “Zeytin?” “Zeytin çok az bu sene. Zeytinyağı pahalı gidecek, zeytin pahalı gidecek ama bu senelik. Sonraki fasıl yandı.” Peki “Aydınlılar nasıl geçiniyor?” dedim, “Aydınlılar üretiyor, geçinmeye çalışıyor ama başkalarına yanlamıyor.” dedi. “Emeğiyle, eliyle, bedeniyle aile boyu çalışıyor ve sonuç itibariyle kendini geçindiriyor.” dedi. Bir başka şey sütünüz gitti. 12 liraya süt, 650 liraya yem…” şeklinde konuştu.

“Medya da bölünmeye hizmet ediyorsa bu seçimler gerçekten kritik seçimlerdir!”

Akşener, medyanın da Türkiye’deki kutuplaşmaya hizmet ettiğini ifade ederek; “Sizler basın emekçilerimizsiniz ama Türkiye yandaş ve yoldaş olarak medyada da bölündüğü için bütün bunları gönderiyorsunuz, hiçbiri yayınlanmıyor. Biri çıkıp burdan “ey Meral Akşener…” deyip fırça atsa yoldaş ve yandaş aynı anda yayınlar… Siz gönderiyorsunuz ama maalesef olmuyor. Şimdi eğer medya da böyle bölünmüş ise medya da bu bölünmeye bu derece hizmet ediyorsa bu seçimler gerçekten kritik seçimlerdir. İki taraf da bize bağırıyor, bize iftira ediyor, bize hakaret ediyorsa bu seçimlerde iki tarafın da kulaklarının ucunu hafif şöyle büküp morartmak gibi bir görevi vardır Türk milletinin. Çünkü seçmen velinimet olmalıdır.” dedi.

“Şehirden köye göçü sağlayın!”

Akşener Türkiye’deki sorunlara yönelik konuşmaya devam ederek 100 bin öğretmen tayin edilmesi gerektiğini de gündeme getirdi. Şehirden köye göçün sağlanması için yapılması gerekenleri anlatan Akşener; “Hemen yarın 100.000 öğretmen tayini şart bu ülkede. Köy okullarını açın be kardeşim. Köy okullarını kapattınız köyler boşaldı. Köy okullarını açın, öğretmenleri tayin edin, tam tersine şehirden köye göçü sağlayın. Eğer genç çocuklar tarım işletmesinde, babasının işletmesinde, o kendi toprağında çalışmak için geriye dönmüşse; mesela eşlerinin uzun süre ama erkeğin hiç değilse 5-6 yıl sigortasını bağ-kurunu devlet olarak sen öde kardeşim! Dolayısıyla da gençler köye gitsin.” dedi.

Hibya Haber Ajansı