Bakan Bayraktar’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyetimiz devam ediyor. Bütün zorluklara, sıkıntılara ve risklere rağmen burada çok geniş kapsamlı bir faaliyet yürütüyoruz. Hakikaten çok büyük heyelan. Yaklaşık 400 bin kamyonla taşıyabileceğimiz büyüklükteki bir alanda 9 kardeşimizi arıyoruz. Madenci, işçilerimizin 3’ünün bir lokasyonda, 6’sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik.

Belirlediğimiz noktalara inşallah bugün daha yoğun bir şekilde gireceğiz. Adeta tüm arkadaşlarımız kahramanca bütün riskleri alarak kurtarma faaliyetine daha yoğunluk verecek. Ümit ediyorum bunlardan da bir netice alırız. Buradaki ailelerin, işçi kardeşlerimizin yakınlarının yoğun bir şekilde beklentileri var. Biz de bunlara cevap verebilmek için gayret ediyoruz, çalışıyoruz.

Arama kurtarmada yoğun bir şekilde elimizdeki tüm teknik imkanları kullanarak açıkçası işçi kardeşlerimizin olabileceği lokasyonları tespit ediyoruz ve oralara yoğunlaşmaya gayret ediyoruz.

Sahada sürekli olarak ölçümleri yapıyoruz. Özellikle mevcut sahada, çalışma alanımızda ve diğer yerlerde, aynı zamanda dere yatağının ilerleyen kısımlarında hem sudan hem topraktan sürekli bir şekilde numune alıyoruz. Bunları test ediyoruz.

Şu ana kadar yaptığımız tespitler ve testlerin neticesinde endişeye mahal edecek bir şey durum söz konusu değildir. Halk sağlığını tehdit edecek veya orada çalışan personelimizi tehdit edecek herhangi bir şey söz konusu değildir. Emniyetli bir şekilde bölgede çalışıyoruz.

Hem idari hem adli anlamda soruşturma devam ediyor. Bu bölgedeki işçilerin tahliye edildiği doğru. Bölgedeki 9 arkadaşımızın tekrar kontrol amaçlı olay yerine dönmesi sonrasında, burada normalde çok fazla işçi çalışıyordu. Döndükleri ve o esnada bu hadiseye yakalandıkları maalesef doğru.

Şirketin üst düzey yöneticilerinin hepsi burada. Bunlardan bir tanesi hakkında soruşturma devam ediyor.

Heyelan riski kısmen devam ediyor. Dolayısıyla orada da emniyetli çalışmayı zararı uğratacak bir şeyden kaçınmamız lazım."

Hibya Haber Ajansı