Bahar Bayramı’nın 8. gününde de dünyanın en büyük göçü sürüyor. Bayram tatilinde Çin genelinde artan yolcu trafiği, yurt dışı seyahatlerde de yaşanıyor. Bayramın ilk gününde seyahat sayısı 5,5 milyonu bulurken, dün 15,2 milyona ulaştı.

Bayram sırasında ülke genelindeki alışveriş merkezleri zengin mal tedariki ve hizmetler sağlarken, aynı zamanda kültür ve eğlence etkinlikleri düzenledi. Ülkenin önde gelen alışveriş merkezlerinin ağırladıkları ziyaretçi sayısı yüzde 73 arttı. Özgün binalar, el sanatı ürünleri ve etnik lezzetler, çok sayıda genç turistin beğenisini kazandı.

Bazı vatandaşlar ülke içinde seyahat etmeyi ve bayramlaşmayı seçerken, bazıları yabancı ülkeleri tercih etti. Avustralya’nın Melbourne, İngiltere’nin Londra, Türkiye’nin İstanbul, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai gibi kentleri Çinli turistlerin favorileri arasında yer aldı. Özellikle Dubai’ya rezervasyon miktarı geçen yıla göre 10 kat arttı.

Çinli turistler bu yıl daha uzak ülkelere giderken, ayak bastıkları kent sayısı bin 700’ü aştı. Bazı destinasyonlar için bayramdan 6 ay önce rezervasyon yapıldı. Çinli turistlerle birlikte geleneksel Han giysileri de daha çok yabancıyla buluştu.

Hibya Haber Ajansı