USD/TRY: Dün ABD verileri karışıktı. Perakende satışlar, Ocak'ta bir önceki aya kıyasla %0,8 geriledi. Piyasa beklentisi ise aylık %0,2 azalacağı yönündeydi. Diğer taraftan haftalık işsizlik maaşı başvuruları 212bine gerileyerek 220bin olan beklentilerin altında gerçekleşti. Bu ortamda piyasalarda pozitif bir görüntü vardı. Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileri sonrasında olumsuz senaryoların öne çıktığı piyasalarda dün toparlanmalar izlendi. Bu sabaha bakıldığında, ABD vadelileri karışık seyrediyor. Yurtiçinde bugün konut satışlarına ilişkin veriler takip edildi. Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. ABD'de ise ÜFE (beklenti aylık %0,1, yıllık %0,6) açıklanacak. Kur tarafında ise Dolar/TL'de düşük oynaklıktaki sınırlı yükseliş eğiliminde bir değişiklik yok. Dün günü 30,73 seviyesinden hafif gerileyerek kapatan kurda bu sabah yukarı yönlü hareketlilik var.

 

 

EUR/USD: ABD'de dün açıklanan iç talebin seyrine ilişkin sinyal veren perakende satışlar verisi, Ocak'ta bir önceki aya kıyasla %0,8 gerileyerek, geçen yılın mart ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Veri, hafta boyunca faiz indirimlerine yönelik Fed üyelerinden gelen temkinli açıklamalara rağmen piyasalarda Fed'den haziran ayında faiz indirim beklentilerini yükselterek risk iştahı arttırdı. ABD 10 yıllık tahvil faizi, dün 8 baz puan düşüşle %4,23 seviyesinden günü tamamlarken, Dolar endeksi dün %0,4 düşüşle 104,3 seviyesinden günü kapattı. Bugün ABD'de, Fed'in para politikasına yön vermesi açısından yakından takip edilecek verilerden, ocak ayı ÜFE (beklenti aylık %0,1, yıllık %0,6) verileri izlenecek. Teknik seviyelere bakıldığında paritede aylık ortalama olan 1,0810 seviyesine kadar yükseliş görülebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,0745 seviyesi destek konumunda.

 

 

 

XAU/USD: Dün 1.992-2.008 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın günü 100 günlük hareketli ortalamasının üzerinde 2.004 seviyesinde tamamladı. Salı günü açıklanan ABD enflasyon verisinin ardından 200 günlük hareketli ortalamasına yaklaşan değerli madende, dün tahvil faizlerindeki azalış ve dolar endeksinin geri çekilmesiyle tepki alımları gözlendi. Bugün açıklanacak ABD verileri sonrasında Ons Altın'da hareket gözlemleyebiliriz. Yukarı yönlü hareketin devamı halinde 2.023 seviyesi olası direnç seviyesi, satışların görülmesi halinde ise 1.983 seviyesi destek seviyesi olarak ele alınabilir.

 

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı