Altın dünkü seansta 2000 dolar/onsun üzerine dönmeyi başararak geçtiğimiz haftanın kayıplarını toparlamaya çalıştı.1992 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, gün ortasına kadar sakin bir seyir izlerken asıl hareketini ABD’den gelen veriler neticesinde yaptı. ABD’de açıklanan perakende satışları verisi beklentilerin altında kalması sonrası altın güç kazanarak 2008 dolar/ons seviyesiyle günün en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. Gün kapanışını ise 2004 dolar/onstan yaparak yüzde 0,6 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş dünkü seansta 23 dolar/ons seviyesinin üzerine tırmanırken, altına kıyasla daha iyi bir performans gösterdiği bir günü geride bıraktı. 22,33 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden,22,91 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2,5 kazancı hanesine yazdı.

Platin de diğer kıymetlilerle benzer şekilde kazançlı bir günü geride bırakırken, 900 dolar/onsun üzerine dönmeye başardığı bir seansı geride bıraktı. 892 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin,900 dolar/onstan yaptığı kapanışla yüzde 0,9 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum seansı kazançla tamamlayan bir diğer kıymetli maden olurken, 980 dolar/onsla son bir haftanın en yüksek seviyesini kaydetti.936 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,955 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2 kazancı hanesine yazdı.

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı