Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde il ziyaretlerine devam ettiklerini belirterek, Diyarbakır programına Valilik ziyareti ile başladıklarını bildirdi.

Diyarbakır’daki çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldıklarına değinen Yılmaz, “Sonrasında Dicle Üniversitemizde düzenlenen ‘Diyarbakır’ın Gelecek Tasavvuru Kongresi’ne katıldık. Türkiye’nin geleceğini, Türkiye Yüzyılı’nı tüm şehirlerimizle, tüm bölgelerimizle birlikte çalışarak inşa edeceğiz.” dedi.

Yılmaz, küresel ekonomide ve bölgede yaşanan çeşitli sıkıntılara rağmen Türkiye’nin yatırıma, üretime, istihdama öncelik vererek hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin her karış toprağında hakim kıldığımız huzur ve güven iklimi ile birlikte Diyarbakır, Türkiye Yüzyılı’nda da inşallah bölgede turizmin ve kalkınmanın merkezi haline gelecektir. Diyarbakır’ın Gelecek Tasavvuru Kongresi’nin hayırlara vesile olmasını diliyor, katkı veren tüm paydaşlara; Diyarbakır Valiliğimiz, Dicle Üniversitemiz, Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği ve tüm STK’lara şükranlarımı sunuyorum. Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin.”

Hibya Haber Ajansı