Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Rüştü Bey İş Hanı’nın açılışı gerçekleştirildi.

“Güzel bir eser ortaya çıktı”

Açılışta konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehir’de birçok çalışma yürüttüklerini ancak en çok keyif aldıkları işin kültürel mirasın ortaya çıkarılmasıyla ilgili işler olduğunu söyledi.

“Üçlü olsun güçlü olsun” söyleminin en güzel yansımasının Rüştü Bey İş Hanı’nın restorasyon çalışmasında ortaya çıktığının altını çizen Başkan Altay, “Bir ayağı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mız ve İLBANK, diğer ayağı Büyükşehir Belediyemiz ve Akşehir Belediyemiz. Böyle güzel bir eser ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Akşehir’e yeni hizmetler kazandırmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Altay, şunları kaydetti:

“Hemen karşı tarafta İnönü Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi devam ediyor. Bugün esnafımızı ziyaret ederken Eski Osmanlı Bankası’ndan başlayıp Dudu Kadın’a kadar bir alanda cephe sağlıklaştırması projesi talep ettiler. Biz de biraz önce Yusuf başkanımla birlikte söz verdik. İnşallah yeni dönemin ilk işi olarak orayı da Akşehir’imize kazandıracağız. Akşehir’de bu yaptığımız işleri aslında bir büyük hedef için gerçekleştiriyoruz. Akşehir, bölgenin merkezi olmakla birlikte özellikle kültürel mirasıyla Konya’mızın önemli turizm merkezlerinden birisi olacak. Onun için özellikle Konya merkezde ciddi bir Akşehir tanıtımı yapıyoruz. Bundan sonra da en önemli hedefimiz Akşehir’in turizme kazandırılması olacak. İnşallah bunu da başaracağımıza inanıyorum. Rüştü Bey İş Hanı Restorasyon çalışmamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Akşehir’de AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına da katılan Başkan Altay, ilçe esnafını da ziyaret ederek esnafa kolaylıklar dilerken alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet etti.

Hibya Haber Ajansı