Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa İstihdam ve Kariyer Ofisi (BİKO) tarafından düzenlenen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, bu yıl da iş arayanlarla işverenleri bir araya getirdi.

Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın 7’ncisini düzenlemenin heyecanı içerisinde olduklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Arif Bayrak, “Bursa’nın geleceği açısından önemli olan bir fuara ev sahipliği yapıyoruz. Büyük bir titizlikle düzenlediğimiz 7. Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nda şehrimizin refahı ve kalkınması adına işveren ve iş arayan vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz. İstihdamı önemsiyoruz ve bu alanda önemli çalışmalar yürütmeye de devam ediyoruz. Vatandaşlarımız, BUSMEK sayesinde yeni iş kolları öğrenmek için eğitim alabiliyor. BİKO ile öğrencilerimizin meslek seçiminde doğru kararlar verebilmesi amacıyla okullarda farkındalık seminerleri düzenliyoruz. Esnaf ve kadın girişimcilerimize destek veriyor, istihdamda istikrar sağlamaları adına onlara katkı sunuyoruz. Sektörlere ihtiyaçları doğrultusunda istihdam garantili eğitimler düzenliyoruz.” ifadelerini kulandı.

Bursa’nın en büyük istihdam buluşmasında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İşkur Bursa Bölge Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, “Firmaların insan kaynakları yöneticileri ile iş arayan vatandaşlarımızı bir araya getirerek kısa sürede uygun adayların işe yerleştirilmelerini hedefliyoruz. Firma yetkilileri, 7 bin 688 açık iş pozisyonuna uygun adayları bulmak için fuar boyunca görüşmeler gerçekleştirecekler. Ayrıca mezun olmaya yakın öğrencilerin firma stantlarındaki yetkililerden, işletmenin çalışma koşulları ve imkanları hakkında bilgi almalarını ve firmalarla mezuniyet öncesi temas kurmalarını sağlamış olacağız. Etkinlikte Ahmet Şerif İzgören’in konferansı ve kişisel gelişim odaklı seminerleri de vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın hayırlara vesile olmasını diliyor, katkıda bulunan paydaşlara ve firmalara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

7.Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nda açılış sonrası protokol ve vatandaşlar stantları dolaştı.

Hibya Haber Ajansı