İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Bağcılar Belediye Başkan adayı Cem Kılıç ile ilçedeki Yıldıztepe kapalı semt pazarını ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti.

Pazar girişinde karşılaştığı bir kadın vatandaşın, “5 sene önce size oy vermedim, ama bu sefer oyum size. Kesinlikle size. Çok pişmanım. Ama artık oyum size” sözlerine, İmamoğlu “Sağ olun. Ben de size layık olacağım” karşılığını verdi.

Vatandaşla İmamoğlu arasında “pahalılık” sohbeti

Çarşı, pazardaki pahalılıktan yakınan bir vatandaşa da İmamoğlu, “Bunlar ekonomiyi yönetemediği için bu durumdayız. Biz hazırdık, olmadı. Ama şimdi çalışacağız, şehirlerde iyi bir yönetim olacağız. Bir dahaki seçimde” diye karşılık verdi.

İmamoğlu vatandaşın “Yani bir gün gidiyorsunuz markete alıyorsun, ertesi gün pahalı alıyorsun. Ne yapacağız, bilmiyorum” sözlerine de, “İşte bu enflasyonu, bu ekonomiyi, bu döviz artışlarını, bu maliyeti yapan, ekonomiyi yönetemeyen hükümet. Biz değiliz” şeklinde yanıt verdi.

 “Bu pahalılığa ne kadar güzel geldiniz şimdi siz”

Bu diyalogların ardından, yaş almış bir kadın vatandaşın, “Çok mutlu oldum. Bu pahalılığa ne kadar güzel geldiniz şimdi siz” şeklindeki esprili sözleri hem İmamoğlu’nu hem de yanında bulunanları gülümsetti. İmamoğlu, başka bir vatandaşın, “5 sene sonra cumhurbaşkanı olun da şu pahalılığı indirin artık Başkanım” sözlerine, “Ekonomiyi bunlar kötü yönetiyor. Biz iyi yöneteceğiz” yanıtını verdi. 

 “Siz varsanız, güvenimiz var”

İmamoğlu’nu tezgahında karşılayan pazarcı esnafı ise, “20 yılımız gitti, inşallah bundan sonra 20 yılımız gitmesin aman ha. Sizi takip ediyorum. Sadece öz İstanbul… Bizim insanımıza… Çok güzel. Ben takip ediyorum: Kreşler, yapılması gereken spor merkezleri… Gururla anlatıyorum. Hep böyle ol” sözleriyle İmamoğlu’na seslendi.

İmamoğlu da esnafa, “100’ncü kreşi bugün açtık. 750 milyon lira, 100 bin üniversite öğrencimize dağıttık. Kimdir, nedir; bilmeyiz. Daha önce niye sıfırdı? Biz verdik. 750 milyon lira; 1 milyara yakın bak. İnşallah zenginleşiriz, o parayı başka yerlere harcarız. Ama bu yoksulluktan kurtulmamız lazım” şeklinde karşılık verdi. İmamoğlu, esnafın, “Siz varsanız, güvenimiz var” sözlerine, “Teşekkür ederim” yanıtını verdi. 

Vatandaşların ve esnafın ilgisi altında pazardan ayrılan İmamoğlu, Bağcılar Ebubekir Parkı Kapalı Yüzme Havuzu, Kreş ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Hibya Haber Ajansı