GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-01-2023 21:18   Güncelleme : 23-01-2023 21:49

Urfa'da Düşündüren Görüntü

Şanlıurfa'da bir zamanlar valilik binasının sembolü olan Atatürk anıtının çevresine halılar sererek oturan yabancı uyruklu kişiler düşündüren görüntülere yol açtı.

Urfa'da Düşündüren Görüntü

Vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk anıtına hak ettiği değerin verilmesini istiyor. 

Bir zamanlar eski valilik binasının önünde sembol konumunda bulunan Atatürk anıtı bugünlerde farklı görüntülere sahne oluyor. 

Evlerinden getirdikleri yastık döşek ve halıları anıtın çevresine seren yabancı uyruklu kişiler kent kültürü ile çelişiyor.

Şanlıurfalıların gösteri ve miting için kullandığı alanı yabancı uyruklu şahıslar eğlence, futbol oynama ve yan gelip yatma yeri olarak kullanıyor.

Silah arkadaşları ile birlikte bu ülkeyi küllerinden yeniden kuran büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk anıtının çevresinde oluşan görüntüler sosyal medyada vatandaşların da tepkisini çekiyor.

Fotoğrafta anıtın üzerine konulduğu kaideye ait mermerlerin söküldüğü ve tahrip edildiği görülüyor.

Vatandaşlar yabancı uyruklu şahısların meydandan uzaklaştırılarak alanın sadece miting ve valilik izniyle gerçekleştirilecek etkinlikler için kullanılmasını istiyor.

Haber: Müslüm Çobanoğlu 

ibrahim uyguribrahim uygur