Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ikinci olarak gümüş madalya almaya hak kazanan Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Spor Kulübü (ASKİ) milli güreşçileri Rıza Kayaalp ve Ali Cengiz yurda döndü.

Esenboğa Havalimanı’nda coşkulu karşılama 

Avrupa Güreş Şampiyonası Grekoromen stil 130 kilo final müsabakasında Avrupa ikincisi olan Rıza Kayaalp ve Grekoromen Stil 87 kilo finalinde Avrupa İkinciliği kazanan Ali Cengiz’i Esenboğa Havalimanı’nda yakınları, kulüp çalışanları ve sevenleri coşkulu bir şekilde karşıladı.

Avrupa Güreş Şampiyonası Grekoromen Stil branşına 4 sporcu ile katılan ASKİ SPOR şampiyonada 2 gümüş madalya kazanmayı başardı.

“Kırılması zor bir rekora imza attık”

Avrupa Güreş Şampiyonası kariyerinde 14’üncü finaline çıkan ve gümüş madalya almaya hak kazanan ASKİ Sporlu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Esenboğa Havalimanı’nda şu açıklamalarda bulundu:

“Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 14’üncü finalimi yaptım ve ikinci gümüş madalyamı almış oldum kırılması zor bir rekora imza attık.”

Grekoromen stil 87 kiloda Avrupa ikinciliğini kazanan Ali Cengiz ise, “Gerçekten zor bir Avrupa Şampiyonasıydı içimizde buruk bir sevinç var aslında çünkü hedefim Avrupa Şampiyonluğuydu büyüklerde ikinci defa Avrupa Şampiyonası’na katıldım. Geçen yıl kıl payı kaçırdığım şampiyonluğu bu yıl da kaçırdım ve ikinci oldum bu beni daha da kamçıladı çünkü asıl hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları” dedi.

Hibya Haber Ajansı