Citroen Türkiye, 2023 yılında elektrikli modelleri e-C4 ve e-C4 X ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Geçtiğimiz yılı, 2 bin adede yakın elektrikli modelin satışıyla tamamlayan Citroen Türkiye, Citroen dünyası içerisinde Fransa ve Almanya’nın ardından en fazla elektrikli modelin satıldığı 3’üncü ülke oldu.

2023 yılında toplam C4 satışlarının yüzde 15’inin e-C4 olduğunu söyleyen Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “toplam C4 X satışlarımızın da yüzde 10’u e-C4 X oldu. Kısa sürede elde ettiğimiz bu başarılı sonuçlar bizi Citroen dünyasında Avrupa’da bir başka 3’üncülüğe taşıdı. Geçtiğimiz yıl e-C4 X’i ise Avrupa’da en fazla Türkiye olarak biz sattık ve Avrupa’da lider konuma yükseldik. 2024 için hedef büyüttük. Yıl içinde satışa sunacağımız yeni e-C3 ile elektrikli ürün gamımızı genişletmiş olacağız. Mevcut araçlarımıza yeni e-C3’ün eklenmesiyle, 2024 yılında elektrikli araçların binek modellerimizdeki satış payının yüzde 25’e ulaşmasını hedefliyoruz. Yeni e-C3 de, C3 satışlarının yüzde 50’sini oluşturacak. Ayrıca hali hazırda 2024 yılında satışa sunduğumuz C5 Aircross’un hibrit modeliyle birlikte de marka olarak elektrikli araç atağımızı destekliyoruz” dedi.

E-C4 kendine özgü tasarımıyla fark yaratıyor

SUV sınıfına özgü tasarım öğelerini bir hatchback otomobilin zarif ve dinamik karakteriyle harmanlayan e-C4, elektrikli kompakt hatchback sınıfında Avrupa’nın en rekabetçi modelleri arasında bulunuyor. Citroen’e özgü Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi teknolojisinin standart olarak yer aldığı yeni e-C4, Citroen Advanced Comfort programı kapsamında da sürüş konforunu maksimum seviyeye çıkarıyor. Model, günlük kullanım için ideal çözümü sunuyor.

E-C4’ün kullanım kolaylığı çoğu kullanıcının günlük kullanımını; sessiz, sarsıntısız, dinamik ve CO2 içermeyen bir sürüşle karşılıyor. 50 kWsa kapasitesindeki bataryası, günlük kullanımda ofiste ve evde geleneksel bir priz veya duvar tipi şarj cihazı (Wallbox) aracılığıyla şarj edilebiliyor.

 

Hibya Haber Ajansı