Ankara’nın dört bir yanında Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışları yapan Yavaş’ın Elmadağ ilçesinde gerçekleştirdiği SKM açılışı, halkın katılımıyla miting havasında gerçekleşti. 

“Her şeyimiz o kadar açık ki, her yerde hesap vermeye hazırız.” diyen Yavaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Zaman zaman bazı siyasileri görürsünüz. Herhangi bir yolsuzluk iddiası olduğu zaman ‘Ben hesabımı öbür dünyada veririm, kimseye hesap vermem’ gibi böbürlenenleri görürsünüz. Diyoruz ki bu dünyada hesabını veremeyen kimse öbür dünyada mümkün değil veremez. Bana güvenenlerin başını eğecek hiçbir işin içinde olmadık. Olsaydı duyardınız.”

Yavaş, Başkent Kart ile hem esnafın kazandığını hem de yardımlarda bir elin verdiğini öbür elin görmediğini ifade ederek, Elmadağ’da 2 bin aileye ve bin çiftçiye destek olduklarını söyledi.

Rakibinin Ankara halkına Başkent Kart vaadine değinen Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkent Kart’ı üç yıldır uygulamaya koyduğunu hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Duymamış. Üç yıldır dağıttığımız şeyi icraat olarak sunuyor. Biz birer kilo et veriyoruz, ‘Ben but veriyorum’ diye övünüyor. Faaliyet raporuna baktık ki bir şubat ayında iki kişiye, kasım ayında 11 kişiye vermiş. Biz Keçiören'de 50 bin aileye destek oluyoruz. Şu anda Türkiye'de hala doğal gaz dağıtan hiçbir belediye yok. İnsanlarımızı evde üşütmüyoruz. Bizim gibi protein yardımı yapan hiçbir belediye yok. 918 köye internet götürmüş hiçbir belediye yok. Kırsal kalkınmalara da destek olan belediyeler var ama bizim hızımıza yetişemiyorlar.”

Seçimden önce vaatlerle geldiği Elmadağ’a şimdi icraatlerle geldiğini söyleyen Yavaş, “Ankaralı bizi gördü. Hiç kimseyi ayırmadığımızı gördü. Hiç kimseye ayrımcılık yapmadığımızı gördü. Yaptığımız insana dokunan, esnafa dokunan hizmetlerimizi de gördü. Allah nasip ederse bu sefer tarihi bir rekorla kazanıyoruz, tarihi bir oy oranıyla.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Hibya Haber Ajansı