Demirtaş Kırantepe mevkiindeki toplam 55 dönümlük alana sahip Çamlık Parkı’nı yenileyen büyükşehir belediyesi, düzenlenen törenle Bursalıların hizmetine sundu.

Altyapıdaki eksiklikleri tamamladıklarını, senelerdir atıl olan Demirtaş mesire alanını ve ana kucağını hizmete açtıklarını, Kırantepe mesire alanını tekrar eski kimliğine kavuşturduklarını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş , yıllardır konuşulan otoban bağlantısını da bitirdiklerini dile getirdi.

Yol genişletme çalışmalarının sürdüğünü, Sakarya Mahallesi’nde dere ıslah çalışmasının bitirildiğini anlatan Başkan Aktaş, spor kompleksinin altındaki halı sahanın yakın zamanda açılacağını müjdeledi. Spor kulüplerinin kullandığı Demirtaş Stadı’nda da yenileme çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Başkan Aktaş, yeni mezarlık alanının da bir aya kadar hazır olacağını açıkladı.

Demirtaşlılara kapalı pazar alanı için çalışmaların da kısa sürede başlayacağını müjdeleyen Başkan Aktaş, “Yeşil her şehre yakışır ama en çok Bursa’ya yakışır. Türkiye’de herkes ‘Yeşil Bursa’ diyor. Bursa yeşille özdeşleşmiş bir şehirdir. Hızlı, hormonlu, sanayilerle büyüdük. Yeşil kimliğimizden biraz uzaklaştık. Bursa’yı tekrar yeşil kimliğine ulaştırmak için tabir yerindeyse ant içmişiz. Gökdere Millet Bahçesi atıl durumdaydı. Birkaç hafta içerisinde orayı da açacağız.  Yıldırım Balabanbey’de 630 dönümlük parkı etap etap açıyoruz. ” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı